Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:43, 22. 9. 2017.

| Društvo

Prvi Dečiji urgentni centar biće napravljen u Nišu do kraja godine

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Klinički centar stari deo
Gradi se na mestu Klinike za neurologiju u starom delu Kliničkog centra; foto: JV/J. A.

U starom delu Kliničkog centra u Nišu, kako je najavio direktor Zoran Radovanović, do kraja ove godine biće napravljen prvi Dečiji urgentni centar u Srbiji. Na jednom mestu će mališani imati pedijatra i svu potrebnu dijagnostiku. Sledeće godine Niš možda dobije i Dečiju bolnicu.

Na mestu gde se trenutno nalazi Klinika za neurologiju u Nišu, do kraja godine bi, prema rečima Radovanovića, trebalo da se napravi Urgetni centar za najmlađe pacijente. To će biti prvi ovakav centar u Srbiji.

Objavljujemo tender za dan, dva. To je topla veza koju pravimo između Ginekologije i Dečije interne klinike, tako da neće biti prenošenje dece sa jedne klinike na drugu, po kiši, snegu, bilo kakvim uslovima - pojašnjava Radovanović.


Dečija bolnica u Nišu sledeće godine?

Radovanović je rekao i da postoji ideja da se u Nišu napravi Dečija bolnica, da se najmlađi pacijenti ne bi slali za Beograd na dalje lečenje. Međutim, ta ideja bi mogla da se realizuje tek sledeće godine.

Mislim da ćemo uspeti sledeće godine to da realizujemo, jer postoji potreba. Mi 3 % dece šaljemo ka Beogradu, za one operacije koje se ne izvode kod nas - dodaje Radovanović.

Sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom on i dalje vodi razgovore na tu temu, kaže, jer je Niš grad u kome ima čak 13 ustanova primarnog zdravstva i Klinički centar, ali nema bolnicu.


Uskoro se završava dečije Hemato-onkološko odeljenje

Podsetio je i da će do kraja godine biti završeno dečije hemato-onkološko odeljenje, projekat koji radi NURDOR. Već je raspisan tender za opremanje ovog odeljenja, kaže Radovanović, a ministarstvo zdravlja je dalo 10 miliona dinara.

Opremićemo kompletno taj deo i sva dijagnostika koja ostaje u Kliničkom centru - dva magneta, dva skenera i tri ultrazvuka, sve će biti u funkciji i u korist pre svega dečije interne klinike, dečije hirurgije i ginekologije - navodi Radovanović.

Rekao je i da će Dečija hirurgija dobiti nove krevete, modernije i primerene deci.

Podsetimo, krajem prošle godine završena je zgrada Hemato-onkološkog odeljenja u Nišu, a početkom godine NURDOR je pokrenuo novu akciju za kupovinu opreme, koja će omogućiti bolje lečenje mališana od malignih bolesti. NURDOR je pokrenuo i akciju "Oglasa za život", gde polovne i nove stvari poznatih ličnosti građani mogu da kupe i time pomognu da se što pre završi ovo odeljenje u Nišu. Akciji se priključio i nigerijski reprezentativac i višegodišnji fudbaler Čelsija Džon Obi Mikel i poslao dva svoja dresa sa potpisima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Preduzetnik

    11:12 // 13. 10. 2017.

    ljudi..da li ste se nekad suočili sa nehumanošću, neprofesionalnošću i nezainteresovanošću bolničkog osoblja niškog kliničkog centra? Da li ste ikada stojali satima (nema mesta ni za stajanje) čekajući pregled u njihovim ambulantama (plastična, urologija, neurologija, ortopedija...??? Na šta ovo liči? Zašto građani nemaju kontrolu nad ovom institucijom i srpskim zdravstvom uopšte?? To se otelo kon

  • Miloš

    11:42 // 25. 9. 2017.

    Gospodo,
    najpre uredite zdravstvo Niša da da se zna ju nadležnosti ko šta radi i na kom nivou,Niš još nema sekundarnu zdravstvenu zaštitutzv Opšru bolnicu pa onda avioni ,kamioni klinike i vrhunske ustanove bez kvalitetnog kadra

  • perapenzioner

    00:15 // 24. 9. 2017.

    Super, profesore. I danas u KC nema dovoljno lekara. Sa otvaranjem UC i bolnice za pedijatriju bice jos veci problem. Postoje klinike a nema dovoljno lekara. Trazite jos sada saglasnost za prijem bar 50 lekara, rasporedite specijaliste koje imate, ...
    Izgleda da nikada niste igrali sah, igrate potez koji svi vec vide ili potez za koji su vam rekli da je dobar. Igrajte bar 2 poteza unapred.

    • @Pero ajmo ISTINI U OCI - ŠAH - MAT

      22:10 // 24. 9. 2017.

      Prof. dr Zoran Radovanovic je NAJBOLJI DIREKTOR KC NIŠ od kada ova ustanova postoji!Ako je neko najviše od svih predhodnih DIREKTORA KC Niš uradio najviše za isti,to je upravo i jedino uradio i radi Prof. dr Zoran Radovanović čime je MATIRAO SVE predtodnike,protivnike i njima sličnim!Tako da bilo kakvoj ironiji i licemerstvu stvarno nema mesta!Vi ste penzioner pa imate vremena da igrate šah!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: