Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:48, 5. 7. 2021.

| Društvo

Prvi Mejker spejs otvoren u Leskovcu, lakši put mladima da ostvare naučne ideje

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
CSU
Leskovac četvrti grad u Srbiji koji je dobio Mejker spejs; foto: M. M.

Nakon 5 godina od otvaranja Naučnog kluba u okviru Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju Leskovac, danas je otvoren i Mejker spejs koji će omogućiti pre svega mladima da razviju svoje naučne ideje potpuno besplatno. Svi zainteresovani će na raspolaganju imati različite alate, tehnički materijal, ali i stručnu pomoć kako bi svoje ideje sproveli u delo.

Ovo je prvi Mejkers spejs na jugu Srbije, a ukupno četvrti u celoj Srbiji nakon Beograda, Kikinde i Šapca. Prema rečima direktoke Centra Anđele Kostić Minić, otvaranje Mejkers spejsa baš u Leskovcu će pomoći ljudima da konačno svoje ideje ostvare, ali i da se druže. CSU Svi alati dostupni potpuno besplatno; foto: M. M.

Svi resursi kojima raspolažemo biće potpuno besplatni kako bi mladi uspeli da realizuju svoje ideje. Svesni smo da bez razvijene digitalne kompetencije i bez praćnja trendova u razvoju savremene nauke nije moguće ići u korak sa vremenom. Ono bez čega se i dalje ne može je manuelni rad i veštine koje čoveka razlikuju od ostalih živih bića, a upravo je Mejker spejs mesto gde se te dve grupe veština prepliću, a u cilju kreativnih ideja - rekla je Kostić Minić.

Direktorka se osvrnula i na 5 godina rada Naučnog kluba čiji je sadržaj takođe bio sasvim besplatan, te se zahvalila i Centru za promociju nauke koji je jedan najvažnijih partnera leskovačkog Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju.

Nakon obraćanja, svima koji su u prthodnih godina uspešno sarađivali sa Centrom za stručno usavršavanje u obrazovanju uručune su zahvalnice.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zahav

    09:47 // 6. 7. 2021.

    Ja ovo ne razumem. Radionica sa desetak ručnih alata, oko 100€ sve ukupno, mejker spejs, četvrti u srbiji. Pa ovo ima svaka druga kuća u Srbiji. Dokle smo mi došli, kukala nam majka.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: