Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:31, 15. 9. 2018.

| Društvo

"Prvi čovek Niša obavezan da informiše građane ako mu je bezbednost ugrožena"

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti

Osvrćući se na nedavni incident u koji je uključen gradonačelnik Niša Darko Bulatović prilikom posete Kosovu, kada je tamo bio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, programski direktor organizacije CRTA Raša Nedeljkov smatra da je prvi čovek grada dužan da obavesti građane ako mu je bezbednost ugrožena.

Nedeljkov ističe da ćutanje i gradonačelnika, ali i svih ostalih - Kancelarije za KiM i Kabineta predsednika države o ovom slučaju, pokazuje da vlast ne želi da gradi poverenje sa građanima, što nije odlika demokratskog društva. Raša Nedeljkov 15 minuta Nosioci vlasti mogu da budu ugroženi samo od javnosti, ali one koja je dobro informisana; Foto: JV

Netransparentnost, nepostojanje svesti da je prvi čovek grada Niša u obavezi da informiše svoje građane ukoliko je njegova bezbednosti bila ugrožena. Da rasvetli, na kraju krajeva da umiri građane, jer građani žele da zaštite svog građanina, sugrađanina - navodi Nedeljkov.

Podsetimo, Bulatović je sa bolovima u telu, kako su rekli u Kliničkom centru Niš, 9. septembra oko 13:30 primljen je u ovu zdravstvenu ustanovu. Kasnije je iz kosovske policije stiglo saopštenje da je gradonačelnik Niša bio priveden zbog pokušaja nepropisnog prelaska granice, te je kažnjen sa 150 evra. Iz izvora bliskih SNS-u do novinara su došle informacije da je Bulatović tada i povređen. Međutim, niko se iz vlasti ne izjašnjava o ovom događaju.


Nedeljkov: Građani moraju da se bore za moć

Gostujući u emisiji "15 minuta", Nedeljkov je istakao i da građani moraju sami da se bore protiv "predstavnika političkih kartela" koji su prigrabili svu moć u Srbiji, a građane ucenjuju poslom ili socijalnom pomoću.

Niko nama neće pozajmiti moć koju su političari prigrabili za sebe, predstavnici kartela u strukturama vlasti neće nama dati ništa jer su decenijama gradili sistem u kojem samo ako se dograbiš vlasti odlučuješ o svemu, bez obzira da li si stručan u tome ili nisi, a stručna javnost je dobra samo ako me hvali - dodaje Nedeljkov.

Programski direktor CRTA-e ističe i da će, ukoliko bude usvoje trenutni Nacrt Zakona o pristupu informacijama od javnog značaja, građani kojim će se građani ostati uskraćeni za informacije kako vlast troši njihov novac, i napominje da će Koridori Srbije biti isključeni iz organa koji će morati da daju informacije, osvrnuvši se na nedavni pad potpore u Grdeličkoj klisuri.

Jedna grupa ljudi u Nišu se suprotstavila svoj moći u Srbiji, dodaje Nedeljkov mislivši na Inicijativu "Ne damo niški aerodrom", kojoj je organizacija CRTA dodelila priznanje zbog građanske borbe.

Ceo intervju pogledajte u emisiji "15 minuta".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Anonimus

    17:20 // 17. 9. 2018.

    Neko lepo napisa, Tramp smeni deset svojih coveka za deset dana koliko Vlada Srbije ne smeni za 10 godina. Verovatno spram velicine zemlje i duha srpskog zalostivnog naroda, ali prema drugom i jacem.

  • milka

    11:34 // 17. 9. 2018.

    To je isto ko kad ona Slavica Đukić iz SPS išla na miting sns u Vranje državnim kolima ..pa se slupali u povratku u Grdelicku klisuru....skup auto uništen i plus vozac preticao i izivljavali se da što pre stignu u bg. . I jel neko odgovarao za to?...jel ona kažnjena nešto ? Ili neko iznad ko je odobrio to vozilo za privatne potrebe možda smenjen sa dužnosti?....NE.....a to svakodnevno rade ...

  • Nista

    07:55 // 16. 9. 2018.

    Nek informise on o naftnim busotinama i rudnim bogatstvima zbog kojih je isao na Kosovo a mi nislije "izginusmo" u sred Nisa i kad bi se svaki gradjanin obratio policiji sta bi bilo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: