Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:01, 21. 5. 2020.

| Društvo

Prvi let iz Dortmunda za Niš nakon korone

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
WIZZAIR-NIS-FOTO-VANJA-KESER-JV15
Prvi putnici nakon korone iz Niša na letu za Dortmund; Ilustracija; foto: Vanja Keser arhiva

U petak 22. maja bi, sudeći prema podacima sa zvaničnog sajta Wizz Air-a, u Niš trebalo da sleti prvi avion iz Dortmunda što bi značilo ponovno pokretanje avio-saobaraćaja sa Aerodroma “Konstantin Veliki” koji je zbog virusa korona u prekidu od kraja marta.

Nakon više od 2 meseca avioni će ponovo leteti sa niškog Aerodorma, a prvi let planiran je do i iz Dortmunda.

Mađarski avio-prevoznik je odložio ponovo pokretanje linija do 17. maja, a let iz Niša do Nemačke prvi je na redu letenja. Sudeći prema podacima sa zvaničnog sajta, Wizz planira i naredne letove na relaciji Niš - Dortmund, a cena karte se kreće od 120 do 140 evra.

Prvi letovi ove kompanije do ostalih destinacija do kojih saobraća iz Niša (Malme, Beč, Memingem i Bazel) planirani su za početak juna.

Iz niške vazdušne luke su danas obavestili potencijalne putnike da su spremni za njihov dolazak na Aerodorm i da su preduzete sve mere zaštite. Slično obaveštenje izdali su i Aerodromi Srbije.

Molimo vas da u putnički terminal dođete sa zaštitnom maskom koju ćete koristiti sve vreme tokom boravka u terminal, i to tako da maska pokriva istovremeno i nos i usta prijanjajući uz lice. Svim putnicima na ulazu u aerodromsku zgradu biće merena telesna temperatura uz pomoć termovizijskih kamera. Ukoliko se kod putnika zabeleži povišena telesna temperatura ≥ 37°C dalji postupak sa putnicima preuzima granična sanitarna inspekcija - stoji u obaveštenju Aerodroma Srbije.

Pratioci putnika neće moći da uđu u aerodromsku zgradu, a molba za sve je da poštuju propisanu distancu i plaćaju karticama.

Planirajte svoj dolazak na aerodrom najmanje tri sata pre vašeg leta, kako biste imali dovoljno vremena za prolazak svih propisanih procedura registracije i prihvata putnika i prtljaga na vaš let. Nakon pregleda na ulasku u čekaonicu, molimo vas da poštujete socijalnu distancu prilikom boravka u čekaonici - poručuju sa Aerodroma.

Pored Wizz-a, sa iz Niša leti i Ryanair, ali oni su pokretanje svog aviosabraćaja planirali tek za jul mesec. Domaći avio-prevoznik Air Serbia obnovila je svoje letove posle pauze zbog virusa korona, a prvi avion iz Beograda odleteo je za Cirih.

Očekuje se da 11 linija iz Niša profunkcioniše u narednom periodu, najverovatnije od polovine juna.

Sve će naravno zavisti od razvoja situacije sa pandemijom.

Podsetimo, avio-saobraćaj u Nišu je obustavljen 18. marta zbog koronavirusa, a nakon pauze granice i na aerodromima su ponovo otvorene. Odluka Vlade i Kriznog štaba je da za ulazak u Srbiju više nije potreban negativan test na virus korona, niti samoizolacija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    21:00 // 22. 5. 2020.

    Buongiorno, ragazzi! Quando iniziano i voli per Milano?

    Vodim i Nestorovica s mene, ce budu popusti sto posto

  • Sanja

    08:58 // 22. 5. 2020.

    Kada ce letovi za Bazel? Jedva cekamo svi ovde.

  • Daca

    07:58 // 22. 5. 2020.

    Ha,ha.3 sata pre leta.Pa nije aerodrom u Minhenu.Bolje bi bilo da se tetovirano obezbedjenje ubrza malo pri pregledu putnika.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: