Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:31, 29. 10. 2012.

| Društvo

Prvi niški ženski višeboj

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
viseboj.jpg
Ženski višeboj

Ovog vikenda na strelištu Malča, nadomak Niša, žene su se takmičile u lovačkim disciplinama.

Prvi put u Srbiji, i to baš u Nišu, održan je ženski višeboj. Na obroncima Svrljiških planina žene lovci okupile su se kako bi se takmičile u disciplinama za koje se veruje da su isključivo muške.

Ipak, 6 dama, koliko ih je bilo prijavljeno za ovo takmičenje, pokazalo je da i žene dobro barataju oružijem i da su vešti i precizni lovci.

- Višeboj kreće iz Niša i ima tri discipline gađanje glinenih golubova, statična meta- karabin i statična meta – luk i strela. 5 kolegenica je otkazalo iz opravdanih razloga, ali sledeće godine biće to u mnogo većem broju – kaže Slađana Đurđević iz Udruženje lovaca.

Predsednika Gradske opštine Pantelej Srđana Savića ovaj događaj podsetio je na filmove Džejmsa Kameruna, kada se žene nalaze u ulogama koje su karakteristične za muškarce.

Savić je ukazao i na jedinstven ambijent strelišta Malča.

- Ovde je svojevremeno bilo smetlište. Uz veliki napor “Safari kluba” i brojnih drugih udruženja načinjen je veliki napor i veliki pomak. Na ovom mestu se i dan-danas dešavaju takmičenja ovakvog tipa – rekao je Savić.

Prvi čovek Panteleja je naglasio da će Opština i u buduće podržati projekte vezane za lovni turizam ili, kako je naglasio, za sve ostale vrste turizma vezane za adrenalinske ili ekstremne sportove.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: