Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:25, 30. 5. 2016.

| Društvo

Prvi širokotrupni avion sa niškog Aerodorma razmenio vojnike

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
avion-jordan
Avion koji prevozi 290 putnika na niškom aerodormu; foto: Fly from Niš

Od izgradnje Aerodroma “Konstantin veliki”, Boing 767 avio-kompanije "Jordan Aviation" prvi je širokotrupni avion koji je sleteo u nišku luku. Iz Libana je dovezao srpske vojnike iz mirovne misije, a u njemu je nova grupa srpskih mirovanjaka otputovala u Liban.

Takozvani širokotrupni avioni koji se najčešće koriste za prekookeanske letove nisu česta slika na manjim aredoromima kao što je niški, ali u noći između subote i nedelje oni koji žive kraj aerodrom amogli su da čuju velike motore Boniga 767.

avion-jordan2 "Jordan Aviation" u Nišu; foto: Fly from Niš

Kako piše portal “Fly from Niš” to je bila istorijska noć za niški aerodorm, jer je sleteo avion koji ima kapacitet od 290 putnika.

Sletanje ovog tipa aviona za dugolinijski saobraćaj sa kapacitetom od 290 putniika je inače najveće do sada od kada je aerodrom zvanično otvoren još pre 30 godina. Poslednji veći avion, kapaciteta preko 230 putnika, sleteo je pre skoro 10 godina još od zimskih sezona 2006. i 2007. godine kada su britanski turisti dolazili zahvaljujući avio-kompaniji "Thomson" i sletali uskotrupnim avionom tipa Boing B757-200 - piše “Fly form Niš”.

BAN-8817 Otišli na 6 meseci u Liban; foto: VSU avion su se ukrcali vojnici pešadijske čete iz sastava Četvrte brigade Kopnene vojske kojom komanduje major Miodrag Mladenović i štabni oficiri i pripadnici elementa za nacionalnu podršku.

Oni će u mirovnoj misiji u Libanu, kao deo špankog korpusa boraviti narednih 6 meseci, a otuda se došli mirovnjaci koju već proveli 6 meseci i tamo bili od 15. novembra prošle godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Redno bi bilo

    12:05 // 31. 5. 2016.

    da ima charter letova do Grcke, ili liniskih avio taxiija, Solun, Skijatos, Atina, nesto, a ne vise onoliki put

  • Срба

    20:33 // 30. 5. 2016.

    Значи- моћиће и директна линија Ниш-Њу Јорк!

    • Juznjak

      23:59 // 30. 5. 2016.

      To ne znaci da ce moci.
      Da bi to toga doslo potrebno je dosta toga uraditi.

    • Ciceron Zaplanjsky

      11:13 // 31. 5. 2016.

      Srbo,ne brini moći će i Galibabince-New York, samo neke sitnice treba doraditi na aerodromskoj infrastrukturi.Pomoći će srpski prijatelji,šeici iz Emirata. Pomogli su AV-u za "Beograd na vodi", što ne bi sada pomogli i za "Niš u vazduhu"?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: