Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:20, 7. 10. 2022.

| Društvo

"Psi su prijatelji, mačke su anđeoska bića" - deca i izložba kućnih ljubimaca u niškoj školi [foto-galerija]

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
izložba kućnih ljubimaca
Najviše bilo pasa; foto: T. R.

“Ja nisam vlasnik psa, nego njegov prijatelj” - reči su jednog od učenika koji su danas predstavili svoje ljubimce na izložbi u OŠ “Radoje Domanović” u Nišu. Najviše je bilo pasa, ali deca su dovela i mačke, papagaje, zečeve i hrčke. Tako su obeležili Dečju nedelju i Svetski dan mentalnog zdravlja, koji se bliži, ali i prikupljali hranu za životinje smeštene u Zoo planetu.

kućni ljubimci 6 foto: T. R.Lavež, dečji smeh i navijanje privukli su i odrasle da uđu u školsko dvorište i pridruže se izložbi. Više od 40 đaka prošetalo je svoje životinje crvenim tepihom pred žirijem.

U susret Danu mentalnog zdravlja i u okviru Dečje nedelje organizovali smo izložbu kućnih ljubimaca. Veliki je odaziv, deca vole životinje, vole da se druže, a i mi odrasli. Sve to je jako dobro za mentalno zdravlje, pa smo to povezali i sa Danom mentalnog zdravlja - navodi nastavnica srpskog jezika Milena Ristić.

kućni ljubimci 14 foto: T. R.Smatra da deca mogu da izrastu u bolje ljude ako rastu uz kućne ljubimce jer, kako kaže, tako uče da dele ljubav, da je pružaju i pokazuju.

Mića je jedan od retkih papagaja na izložbi. Dovela ga je učenica drugog razreda Maša Milenković, koja kaže da voli njegovu boju perja i to kada je probudi pevanjem.

Učenica osmog razreda Dunja Svrzić dovela je narandžastu mačku Kikija, a mačke opisuje kao anđeoska bića. kućni ljubimci 9 foto: T. R.

Ima četiri meseca. Više se slažem sa mačkama nego sa psima. Volim i pse, ali mace me nekako ispunjavaju, podsećaju me na mene. Njega sam dobila kad sam imala narandžastu kosu, pa smo čak i ličili. Možda je tačno da su psi bolji prijatelji, od mace moraš da dobiješ poverenje - priča Dunja.

Posetioci su mogli i da doniraju hranu za Zoo planet, a to humanitarni deo izložbe ideja je đačkog parlamenta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jasna Vulicevic

    22:01 // 9. 10. 2022.

    Na izlozbi pasa, u dvoristu punom male dece, bio je izlozen i Pitbul, koji se vidi na fotografijama.

    • Dragana

      02:05 // 12. 10. 2022.

      Pa u svakoj bajci postoji bar po jedna zla veštica koja se ne vidi na fotografiji

  • losmi

    22:17 // 7. 10. 2022.

    Macke nikako ne mogu biti andjelska bica! Za razliku od psa koji su verni,odani,nesebicni,umiljati,macke se tako podmukla,sebicna,samoziva i lukave zivotinje koje gledaju samo SVOJ INTERES!

    • bulevarac OG

      23:13 // 8. 10. 2022.

      Nemas ti pojma jado. Inace prelepa manifestacija.

  • Durlanac

    20:55 // 7. 10. 2022.

    Bravo za decu, bravo za skolu, bravo za najlepsu izlozbu. Kamo lepe srece da se i u drugim skolama odrze slicne manifestacije a ne kao u npr. O.S. Njegos odrzavaju se politicke samopromocije direktora i pojedinih nastavnika i ucitelja. Stop politici u svim skolama, skole deci a politicarima motika za okopavanje kukuruza.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: