Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:57, 2. 2. 2015.

| Društvo

Psi u Nišu na povocu - slobodni samo noću

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
psi-povodac.jpg
Nema slobodne šetnje osim na javnim površinama u kasnim satima; Ilustracija; Foto: Arhiva JV

Vlasnici pasa moraće ubuduće da vode više računa o svojim ljubimcima, jer prema novoj gradskoj odluci njihovo izvođenje ubuduće moguće je samo na povocu, a istrčavanje u kasnim večernjim satima.

Kako je pojasnio gradonačelnik Niša Zoran Perišić, bilo je dosta zahteva građana da se ova oblast reguliše.

Ima dosta rekacija građana posebno nakon ujeda pasa, ne samo lutalica, nego i onih koji imaju svoje vlasnike. Ovo nije nikakva mera koju Grad izmišlja, već jednostavno sprovođenje republičkog zakona - rekao je Perišić.

Gradsko veće je zato donelo odluku da svi psi moraju da se izvode na povocu, a da opasne pse mogu da izvode samo punoletne Nišlije, s tim što pored povoca, takvi ljubimci moraju da imaju i korpu.

Puštanje pasa sa povoca biće moguće jedino na javnim površinama, ali tek kada bude odlučeno na kojim i to - od 21 do 9 sati u letnjem periodu i od 20 do 10 sati u zimskom.

Ono što je izvesno je da na javnim površinama u blizini škola nije dozvoljeno puštanje pasa, osim u vreme raspusta. Svima koji ne poštuju gradske odluke, kazne će pisati komunalni policajci.

Iako lokacije za istrčavanje pasa još nisu ozvaničene, vlasnici se sa ovakvim odlukama i ne slažu u potpunosti.

- Nije u redu što traže da pse šetamo isključivo na povocima kada nisu obezbedili mesta za istrčavanje pasa. Kada naprave uređene parkove za pse, sa vodom i kesicama za odlaganje izmeta, mogu da očekuju i da vlasnici poštuju ovakve odluke - kaže Aleksandar Cvejić, vlasnik zlatnog ritrivera iz Niša.

Gradski većnik Jovan Stojković pojasnio je da ova odluka podrazumeva i izgradnju igrališta, posebno ograđenog prostora za puštanje pasa, ali nije precizirao kada će ovakav prostor biti adaptiran i na kojoj lokaciji.

Podsetimo, Opština Medijana je još 2012. godine izdvojila oko 5,5 miliona dinara i raspisala tender za uređenje šetališta za pse u parku Čair.

Posle 6 meseci od toga se odustalo, kako je tada rečeno u Opštini, zbog toga što je novac potrošen na druge projekte.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Djordjevic Jadranka

    20:09 // 25. 8. 2019.

    Ja zivim vec dugo godina u Baselu ! Imam vec 6 god.pudlu ! Bila sam u 8 zemalja sa njim ! Avionom ,Autom. ,autobusom!I mislim da je suvisno diskutovati sa nasim ljudima o psima!Volim svoj Nis ,Gde sam rodjena ,zao mi je sto Nasi ljudi u svemu(Modi, muzici,luksuzu itd) Samo ne u kulturi ponasanja, ! Treba postovati svaciji izbor ! Ko voli Pse moze i ljude! To nije od mene Ali je tako

  • aleksandra tomic

    00:42 // 4. 2. 2015.

    Šta je sa onim koji lutaju danju i noću bez povoca?Koliko ste puta na vestima pročitali vest da je pas koji je išao sa vlasnikom ujeo nekog,a koliko puta da je to uradila grupa psa lutalica?

    • tamara tam

      03:16 // 6. 2. 2015.

      U potpunosti se slažem da je 80% izmeta i ujeda od strane lutalica jer ih ima puno! Žao mi ih je.Ali ko onda treba za njima da pokupi, stavi im povodac i korpu? Njima grad treba da pomogne prvenstveno

  • Dejan

    14:09 // 3. 2. 2015.

    Šetaju dva bračna para sa malom bebom i malom kucom. Kada su zastali da popričaju, šta mislite o čemu su pričali? Pa o kučićima. To su ti novokomponovani roditelji.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: