Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:57, 7. 12. 2020.

| Društvo

Pulmolog Žujović: Za Krizni štab izabrani stručnjaci izvađeni iz nekih fioka, za koje se znalo da će slušati

Autor:FonetIzvor:Fonet

Ni nove mere, ni nova bolnica, neće zaustaviti epidemiju, jer mere kasne nekoliko meseci, a epidemije se ne zaustavljaju na intenzivnoj nezi, izjavio je u intervjuu FoNetu pulmolog dr Dejan Žujović. Kaže i da su za Krizni štab koji upravlja epidemijskom situacijom birani poslušnici i tvrdi da je jedan od članova štaba “klimanjem glavom” obezbedio funkciju ćerci.

Nove mere pulmolog Dejan Žujović, načelnik Dnevne bolnice u Gradskom zavodu za plućne bolesti, vidi kao dobre, ali zakasnele i to 6 do 8 meseci, što ga navodi na mišljenje da je Krizni štab uvek reagovalo reaktivno, a nikad proaktivno.

Vi nikad niste u njihovom radu videli neki plan, razvoj nekih strategija. Lekari u Kriznom štabu nisu nikad imali šansu da se postave kao upravljači krize. Njihovi profili su vađeni iz nekih fioka i ovako se pogleda papir i kaže se: “E ovaj će da bude dobar, njega bih stavio u Krizni štab”. Tražim poslušnike, nekog ko će da savije glavu, ko će da klimne šta god da se desi - smatra Žujović.

Novu funkciju u Kliničkom centru u Nišu, na kojoj se odnedavno našla ćerka epidemiologa Branislava Tiodorovića, pulmolog Žujović pripisuje zaslugama njenog oca i njegovim angažmanom u republičkom Kriznom štabu tokom epidemije.

Mislite da mi ne vidimo šta radite, kako ta trgovina ide. Klimaću glavom iz Niša i nemojte da me pitate... Ajde ti, ćero, završi to šta treba, sad je trenutak - kaže Žujović.

Zaključuje da zdravstveni sistem sada ništa ne može da uradi povodom epidemiološke situacije i predviđa da će on da pukne skroz kada polovina zaposlenih kadrova “popada s nogu”, a smirivanje situacije sa virusom korona očekuje februara ili marta naredne godine i to zahvaljujući narodu koji će sam početi da izbegava kontakte.

Plan za vakcinaciju umesto Instituta za javno zdravlje Srbije Dr Milan Jovanović Batut napraviće predsednik Vučić, smatra pulmolog i načelnik dnevne bolnice u Gradskom zavodu za plućne bolesti Dejan Žujović, kao i da vakcina neće pomoći u zaustavljanju epidemije, jer treba da prođe mnogo vremena dok se vakciniše dovoljan deo populacije koja nema razvijena antitela.

Primećuje i da je Vučić mnogo više puta proveravao da li ima koronu, nego što su to činili ostali građani.

Nekad su vladari prvi ginuli u bojevima zato što su bili na čelu vojske, a naš se testira 34 puta. Dragi građani, koliko ste se puta testirali na koronu? Koliko ste čekali sati za taj jedan test koji ste imali u životu? I kako gospodin može 34 puta da se testira? Sa kojim indikacijama je testiran? - pita Žujović.

Tumači i da su u Kini, sa populacijom koju procenjuje na miljardu i 500 miliona stanovnika, uspeli da epidemiološku krivu svedu na nulu, te da zasluge za to idu kineskim epidemiolozima. Primećuje i da se u Srbiji teži da se epidemijska kriva zaustavi i zaravna.

Od 2 škole upravljanja krizom, Žujović je primetio da je jedna zatvaranje na 2-3 nedelje, a drugu koju predlaže je angažovanje volontera u epidemiološkim zavodima. Za zaustavljanje epidemije predlaže strogu kontrolu samoizolacije.

Kad ne znaš šta ćeš, ti ćeš onda da zarobiš narod u stanove i da isprazniš ulice. Ali to je odraz slabosti i neznanja. Gospodin (Predrag) Kon mora da bude šef, ako nije, onda treba da da ostavku i da kaže da mu ovde nije mesto - pojašnjava.

Snimak razgovora koji je vodila autorka Kvake 23 Danica Vučenić pogledajte u videu na vrhu teksta.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dina

    08:04 // 8. 12. 2020.

    Dr.Danica je odlicna u svom poslu veoma posvecena u svojoj struci pacijentu
    Trazena zbog toga ja iz licnog iskustva ovo tvrdim,pa ako je negde izabrana je sa Zaslugom i treba nam Novi ljudi i nova pravila u zdravstvu

  • Maxim

    19:02 // 7. 12. 2020.

    Slobodno imenujte tog člana kriznog štaba. Ćerka Tiodorovića je dobila direktorsko mesto u KC Niš, on novi džip, vidi se s'prozora moje kuće, Kisićka ministarsko mesto i milionske poslove za brata a dr Kon(j) dobru sumu $! Sve sama gospoda!

  • Оскар Питагор

    13:46 // 7. 12. 2020.

    /1/У 30:12 се пита ".. којим то ЛОГАРИТМОМ се дошло до.."
    Надмени, врати се у средњу школу. И моји некада најслабији ђаци (1 и 2 из мат.) не мешају логаритме и алгоритме
    /2/Како си уопште примљен да радиш у здравству? Знам одлично алгоритме од времена 70-тих па до данас.Или, по којим алгоритмима си постао диша?
    /3/Може и о лечењу и успешном излечењу инфект.болести, па и Covid-a, мимо упута СЗО.

    • Čudesni dribling

      16:06 // 7. 12. 2020.

      Kritika i te kako jeste na mestu, ali, Oskare, budi fleksibilniji, gledaj malo i semantiku (sadržaj). Kakvi nepismeni su i na mnogo višim pozicijama, dobro smo i živi! Što bi Nišlije rekle, daj šta daš, nema birAnje!

    • Оскар Питагор # Čudesni dribling:

      21:06 // 7. 12. 2020.

      Браво!Идемо на семантику.
      1-Пре 2 год. на овом Порталу сам предложио да се око 500 проф др са Медицине одрекне 1 од 2 плате које примају.Тим парама могло би да се плати и запосли 500 "нових" др у Нишу.Ни најбогатије државе не дају 2 плате једном човеку.
      2- ЈуТјуб: "Д-р Ричард Ченг за третманот на КОВИД 19 со витамин Ц"
      3-Квалитет лекара: Број Патената, метода и лова од њих.Радови-шминка уз титу

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: