Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:22, 18. 1. 2020.

| Društvo

Putarina do “Naisa” kao do Beograda i nazad, iz hotela vozačima poručuju da menjaju rampe

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti, N1
stanica
Uđeš na jednu, izađeš na drugu, inače platiš duplu cenu; foto: Vanja Keser

Nišlije koje su se javile redakciji Južnih vesti kažu da su, bez obzira na “besplatnu” kartu, morali da plate 1.860 dinara - putarinu kao da su putovali do Beograda i nazad, iako su samo bili do Naisa. U hotelu kažu da je cena putarine 30 dinara, ali da vozači moraju da uđu na jednu, a izađu na drugu naplatnu rampu.

Neko je juče, drugog dana naplate putarine na rampama oko Niša, išao do motela Nais na kafu. Neko je išao do ispostave Auto-moto saveza Srbije koja se nalazi nedaleko od hotela, a svi su imali isto iskustvo - morali su da plate punu cenu putarine bez obzira da li su imali “besplatnu” gradsku kartu ili ne.

Danas sam se uključio na naplatnoj rampi Matejevački put i otišao do Auto-moto društva koje se nalazi pored Naisa. Za 15 minuta sam se vratio i platio na istoj rampi 1.860 dinara, kao da sam bio do Subotice - žali se jedan Nišlija.

Uvidom u cenovnik putarina Puteva Srbije zaključuje se da to nije putarina do Subotice, već cena putarine do Beograda i nazad obračunata po tarifi “najskuplje” naplatne rampe oko Niša koja se nalazi kod Malče.

naplatna Nove naplatne rampe oko NIša; foto: Vanja Keser

Istu sudbinu doživela je i ekipa televizije N1 koja je samo iskoristila podvožnjak koji se nalazi kod hotela Nais i pokušala da se vati na istu naplatnu rampu kroz koju je ušla na auto-put - “Niš-sever”.

Ovo "zadovoljstvo" od Niša do Naisa i nazad auto-putem, košta 1.860 dinara - piše N1.

Međutim, na kraju se oglasio i hotel Nais odakle objašnjavaju da vozači moraju da menjaju rampe kada dolaze do hotela - ne mogu da izađu na istu na koju su ušli. Ako se pridržavaju tog pravila, oni koji imaju “besplatne” karte za dolazak do hotela neće platiti ni dinar.

Oni koji ih nemaju platiće 30 dinara ili više, u zavisnosti koje rampe koriste za ulazak, odnosno izlazak sa auto-puta.

Zbog zatvorenog sistema naplate putarine građanin koji autom ide iz Niša, kada prođe na jednu rampu, mora da se vrati u Niš kroz drugu rampu. Novinar je platio 1.860 dinara zato što ga je verovatno sistem prepoznao kao nekoga ko želi da naruši taj zatvoreni sistem naplate putarine jer je prošao i vratio se na istu rampu - navodi se u saopštenju hotela, koje prenosi N1.

Do hotela se, kako kažu, može stići i regionalnim putem preko Čamurlije, a ne samo auto-putem. putarina Obilazak oko grada 30 dinara; foto: A. K.

Podsetimo, 4 naplatne rampe oko Niša počele su sa radom prekjuče, a već drugog dana je na skoro svim stanicama bio kolaps, jer je rampa kod Matejevačke petlje nekoliko sati bila bez struje.

Nišlije koje imaju “besplatne” karte mogu i dalje da koriste auto-put kao obilaznicu samo uz pomenutu kartu, dok svi ostali moraju da plate putarinu koja se kreće od 20 do 80 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Slavisa Zivkovic

    18:30 // 19. 1. 2020.

    Pitanje za nadlezne:Zasto je blokirano ukljucenje na autoput kod Najsa.Tu je neophodno postaviti naplatnu rampu bas na mestu blokade.Vozila koja idu iz svih mesta juznije od Alelksinca beogradskim drumom primorana su da idu kroz grad. Ako idete za Leskovac,Prokuplje ili Nis jug morate do Komrena 15km pa nazad autoputem isto toliko ili kroz grad.Slicno je i ako idete prema Matejevcu ili Niskoj Banj

  • BATA

    14:18 // 19. 1. 2020.

    Tesko je za svoj narod reci da je glup,poltronski, i sta jos ali sta drugo kada trpi ovakve budalastine ovakvih ljudi.Valjda smo brojniji i valjda mozemo blokirati saobracaj da se ovi urazume i dok ne naprave sistem normalan,ko za gradjane BG.Gradonacelnice prodao si aerodrom a sada si napravio saobracajni geto za ljude koje predstavljas.Sta je sledece?Po meni ili ostavka ili poraz-zbog bojkota.

  • Dragan Šabac

    13:18 // 19. 1. 2020.

    Šta mislite moji sugrađani, zašto se baš novinarska ekipa N1 zatrčala da pravi reportažu o lošem zatvorenom sistemu naplate putarine u Nišu. Sigurno ne što voli ovu vlast, već im je ponestalo „afera“, pa ajde da otvore još jednu. Ići u motel Nais „samo na kafu“, zvuči kao jeftina fora kupus opozicije. U Nišu ima puno ekskluzivnijih mesta za ispijanje kafe, ali to ne donosi političke poene.

    • mr.wolf

      16:35 // 19. 1. 2020.

      Botino niskomoralna, njima ne treba vise afera, afera ima toliko da bi trebalo deset puta do sada da padne vlada.

    • Miloš

      18:33 // 19. 1. 2020.

      Zato što se svi poltronski mediji obično ne obaziru na probleme običnog čoveka.

    • Vladimir Putin

      19:54 // 19. 1. 2020.

      Tacno se prepoznaje tendenciozna transferzala TV N1: Luksemburg, Slovenija, Vatikan!!!??? Alo, botovi.....

    • Zika Obretkovic

      09:38 // 22. 1. 2020.

      Ovo je velika bruka i dokaz nesposovnosti ove vlasti pa cak i da je Hasim Taci prijavio svi ukjluceni u ovaj projekat treba da se stide.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: