Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:09, 21. 1. 2020.

| Društvo

“Putevi Srbije”: Za ulazak i izlazak na istu naplatnu rampu cena putarine za najdužu relaciju

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
putarina
Pažljivo sa rampama da ne ispadne preskupo; foto: V. M. R.

Ono što su pojedine Nišlije saznale na teži način, tako što su platile 1.860 dinara za odlazak do hotela “Nais” i nazad, sada je potvrđeno i iz “Puteva Srbije” - nema ulaska i izlaska na istu naplatnu rampu, inače plaća se najviša cena.

Kolima do “Naisa” na kafu ili ručak je moguće otići, ali uslov je da se za povratak u Niš bira druga naplatna rampa, a ne ona na koju se i ušlo na auto-put.

To su još pre nekoliko dana savetovali i iz hotela, zbog kako su rekli, zatvorenog sistema naplate, a sada je to potvrđeno i iz Puteva Srbije.

JP Putevi Srbije obaveštava korisnike autoputeva da za izlazak sa autoputa ne koriste istu naplatnu stanicu na kojoj su se uključili na autoput. U suprotnom se obračunava iznos putarine za najdužu relaciju, kao i vanredni troškovi - poručuju iz Puteva.

Ovaj problem javio se nakon što su 4 naplatne rampe oko Niša počele sa radom. Pojedini vozači su izašli i pokušali da se vrate na istu naplatnu rampu i shvatili da, bez obzira da li imaju “besplatnu” kartu ili ne, moraju da plate 1.860 dinara za putarinu.

Problem je u podvožnjaku kod hotela “Nais” gde može bez ikakvih poteškoća da se iz jedne trake auto-puta pređe u drugu, pa je moguć i povratak na istu naplatnu stanicu.

Cene putarina za vožnju oko grada, za one koji ne koriste istu naplatnu rampu i nemaju “besplatnu” kartu, u zavisnosti od mesta na kojem su se ukjlučili i isključili sa puta kreće se od 20 do 80 dinara.

Podsetimo, oko Niša postavljene su 4 naplatne rampe - “Niš-istok”, “Niš-jug”, “Niš-sever” i “Niš- Malča”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Što južnije...

    15:25 // 22. 1. 2020.

    Pljačka naroda...

  • Nishlija

    09:49 // 22. 1. 2020.

    Koji li je "mozag" smislio ovo?? Verovatno je program naplate napravio "cuveni IT" koji radi iskljucivo sa drzavnim firmama. Znaci, ako idem do Bg i nadjem "rupu" da se okrenem i vratim do Nisa ali OBAVEZNO IDEM NA RAMPU NA KOJU NISAM USAO onda sa karticom je dzabaluk?!

  • Petar

    19:06 // 21. 1. 2020.

    A sta ce tek da snadje jadne ljude koji su bili gosti u Naisu, kada im na kucnu adresu stigne kazna zatvora za saobracajni prekrsaj posto su celu deonicu autoputa obisli za manje od sat vremena. Znaci, nikako na kafu u Nais, samo na nocenje sa doruckom

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: