Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:10, 24. 1. 2020.

| Društvo

"Putevi Srbije" formirali radnu grupu zbog izlaska i ulaska na istu naplatnu rampu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
2 naplatna rampa malča ALEKSANDAR KOSTIC FOTO
Ne koristiti istu rampu za ulazak i izlazak; foto: A. Kostić

U preduzeću Putevi Srbije formirana je radna grupa koja se bavi problemom izlaska i ulaska na istoj naplatnoj rampi, koji se intenzivirao nakon postavljanja stanica oko Niša. Pomoćnik direktora Darko Savić kaže da će vozačima kojima se to desilo, a naplaćena im je putarina najduže relacije, reklamacija bitu uvažena, a troškovi refundirani.

Čak 1.860 dinara plaćale su pojedine Nišlije koje su, kako su rekle, ušle na auto-put i izašle sa njega na istoj naplatnoj rampi, jer su išli do hotela “Nais” ili obližnje ispostave AMSS.

Ovu sumu plaćali su i oni koji imaju “besplatne” karte, a u Putevima Srbije kažu da je razlog taj što su narušili zatvoreni sistem naplate.

Osnovni postulat zatvorenog sistema naplate putarine je platiš onoliko kilometara koliko pređeš. To što se on okrenuo ispod nekog podvožanjaka, ili na nekoj stanici... Vi možete se okrenete i ispred naplatne stanice “Jagodina”. Isto tako možete da odete od “Niša sever” do Malog Požarevca i uradite to isto. Mi ne možemo da znamo da li je vozilo bilo do motela ili pumpe ili do Malog Požarevca i napravilo polukružno okretanje - kaže Savić.

Izlazak i povratak na istu naplatnu rampu je trenutno, kako kaže, na nivou statističke greške, ali u Putevima spremaju rešenje i za ovaj problem.

Ovo nije stvar koja će se završiti ovako. Razmislićemo i formirali smo Radnu grupu unutar Sektora za naplatu putarine i vrlo brzo, odnosno za par dana ćemo izaći sa rešenjem ako se ovo javi kao učestala pojava. Mi smo za sve vozače koji su to prvih dana krenuli da rade prihvatili reklamacije i biće im refundiran novac - rekao je Savić.

Podsetimo, nakon postavljanja 4 nove naplatne stanice ko NIša pojedini vozači su išli do Naisa, iskoristili podvožnjak i vratili se na istu rampu.

Iz Puteva Srbije su ih savetovali da to ne rade, već da ulaz i izlaz sa auto-puta uvek bude na različitim rampama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bojan

    21:13 // 25. 1. 2020.

    Odlaskom do naisa I nazad nigde se ne krse saobracajni propisi, znaci da su vozaci opljackani.
    Ako bi putevi srbije stavile naplatnu rampu kod motela problem bi bio resen.

  • Zoran

    19:48 // 25. 1. 2020.

    Jednostavno: svako ukljucenje na auto put i iskljucenje neka se naplaciva.

  • Konstantin Đorđević

    17:51 // 25. 1. 2020.

    Kako je moguće da se išta naplati, kada je Motel Nais na delu autoputa koji se NE NAPLAĆUJE?
    Sa severa se na rampi daje kartica, plaća se pređena kilometraža i onda se može doći do "Naisa", a sa juga je rampa gde se plaća čak kod Doljevca, 15-20 km južnije od "Naisa", bukvalno ko god da ide do Naisa, ukoliko ne vozi po delu autoputa koji se plaća, ne plati ni jedan dinar. Ova vest nije tačna.

    • Vladimir

      00:05 // 26. 1. 2020.

      Gospodine Đorđeviću očigledno niste upoznati da je čeona naplatna stanica Nais ukinuta kao i ona u Doljevcu. A uvedene su nove bočne naplatne rampe na isključenjima .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: