Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:53, 5. 12. 2019.

| Društvo

“Putevi Srbije” i Grad Niš ugovor o “besplatnim” kartama potpisali tek krajem novembra

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
naplatne rampe foto LJ. J
Neke kućice još u izgradnji; foto: Lj. J.

Zašto vozačima kasne “besplatne” karte za prolazak naplatnih rampi oko NIša sada postaje malo jasnije, jer su Putevi Srbije na Tviteru objavili da su ugovor sa Gradom Nišom potpisali tek 27. novembra. Iako su se i do tada vozači prijavljivali za dobijanje karata, u pomenutom preduzeću kažu da su se tek sada zvanično stekli uslovi da se zahtevi obrade.

Na pitanja kada je ugovor potpisan do sada nije bio konkretnih odgovora, ali je podela kartica išla otežano, a i odložena je naplata putarine na novim rampama oko Niša koja je bila planirana za 1. decembar.

Putevi Srbije kažu da do pre nekoliko dana nisu imali nikakav ugovor sa Gradom.

Dana 27.11.2019. godine je zaključen Ugovor između JP Putevi Srbije i Grada Niša kojim se regulišu međusobna prava i obaveze, način i dinamika plaćanja posebne naknade (putarine) za upotrebu dela autoputa E-75 i E-80 - kažu u ovom preduzeću.

Sada su se, pojašnjavaju, i zvanično stekli uslovi za podelu “besplatnih” karata.

Svi dobijeni zahtevi sa kompletnom dokumentacijom su obrađeni i u propisanom roku dostavljene su Gradu Nišu izrađene Gradske karte - kažu u Putevima.

Kako je nedavno rečeno u Gradskoj kući, kartice do krajnjih korinsika dele opštinari, svako u svojoj opštini.

Podsetimo, oko Niša se postavljaju naplatne rampe na ulazima i izlazima iz grada, jer bi trebalo da se prestane sa naplatom putarine na “Naisu” i “Doljevcu”.

Iako je sve trebalo da zaživi od 1. decembra, odloženo je do daljeg.

NIšlije mogu da koriste auto-put kao alternativnu saobraćajnicu i obilaznicu oko grada uz pomoć posebne kartice za koju apliciraju kod Puteva Srbije.

Karta je najavljena kao besplatna, ali se ispostavilo da se putarina zapravo plaća iz republičkog budžeta. Mnogi i ne mogu da dobiju karte, jer se njihova vozila vode na firmu ili banku, pa je to još jedan problem za koji Nišlije i dalje čekaju rešenje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kole

    20:57 // 6. 12. 2019.

    Gradu Nišu fali nekoliko ulica da se spoje i sasvim je dovoljno za njegovu veličinu... Koristiti autoput kao bulevar je nebezbedno i iskljucenja na autoput se prave na rastojanjima od najmanje 20km zbog bezbednosti samih putnika u tranzitu.

  • Miki

    19:05 // 6. 12. 2019.

    Pitajte ih zasto prosto nisu odradili tako da ako udjete recimo na Nis istok a izadjete na Nis jug bude 0 dinara.

  • Zoki

    10:58 // 6. 12. 2019.

    Da li ce sada pustiti zatvorene ulaze na autoput? Nais i Niš istok??? Nista nisu resili odlaganjem naplate guzva je i dalje nenormalna

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: