Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:01, 24. 1. 2022.

| Društvo

Putevi na jugu Srbije prohodni, neke linije ka selima skraćene

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
selo i sneg 2
Neke linije ka selima nisu prohodne do kraja; Foto: A. K.

Sneg i temperature u minusu doveli su do skraćenja nekih autobuskih linija na seoskom području, nadležni upozoravaju da je oprezna vožnja neophodna posebno na deonicama ka Gramadi i Tresibabi, na putu Niš-Svrljig-Knjaževac, ka Vlasinskom jezeru, Bujanovcu i Surdulici. U Crnoj Travi je palo oko 70 centimetara snega, lokalne puteve čiste a državni su prohodni, saopštavaju iz nadležnih službi.

U Nišu na teritoriji grada nema skraćenja linija, ali autobusi ka Kravlju, Ostrovici i Sićevu i dalje ne idu do poslednje stanice.

Linija za selo Kravlje prohodna je do Paligraca, dok autobus za Sićevo i Ostrovicu ide do isključenja sa magistralnog puta Niš - Pirot - navodi šef Štaba zimske službe Nenad Stanković.

1 Ekipe su na terenu i čiste sneg; Foto: A. K.Putevi su prohodni i u Svrljigu i okolini, mašine su na terenu i po drugi put čiste teritoriju opštine, kaže za Južne vesti Jovan Đorđević, direktor JKSP Svrljig.

Pojedine autobuske linije ka selima su skraćene, a neophodan je dodatni oprez u vožnji jer na pojedinim deonicama ima ugaženog snega i leda, a posebno se vozačima preporučuje oprez na prevoju Gramada i ka Tresibabi, na putu Niš-Svrljig-Knjaževac. Očišćen je i put ka Staroj planini, ali je obavezna zimska oprema.

Prema informacijama iz vranjskog “Urbanizma”, saobraćaj na teritoriji Vranja odvija se bez problema.

I prema selima je čisto. Bilo je 2-3 intervencije, prema Trebešinju nije mogao autobus da izađe, ali je i to rešeno i sada je sve u redu - kažu u Urbanizmu.

4 Uklanjanje snega; Foto: A. K.Iz “Puteva Srbije” upozoravaju na raskvašen sneg i vlažne kolovoze na deonicama Vladičin Han - Surdulica, kod Bujanovca i Vlasinskog jezera.

Na teritoriji Prokuplja putevi ka selima su prohodni, a ulice očišćene. U Gradskoj upravi navode da nije bilo poziva gradjana koji su zavejani.

Na kratko je došlo do zavejavanja lokalnog puta ka Belom Kamenu, ali smo odmah reagovali i poslali mašine kako bi se to rasčistilo - kažu u Gradskoj upravi.

Prema rečima predsednika Opštine Crna Trava Slavoljuba Blagojevića državni putevi su prohodni, dok lokalne čiste, a za sada je palo između 60 i 70 centimetara snega.

Sneg nije napravio problema ni u Medveđi. Štab za vanredne situacije u Vlasotincu pozvao je građane da uklone automobile i druge prepreke sa kolovoza, kako bi mehanizacija mogla nesmetano da radi.

Putevi i ulice na području vlasotinačke opštine su prohodni, ali je kretanje otežano, pa vožnju treba prilagoditi uslovima na putu, kaže nadzorni organ za zimsko održavanje puteva i ulica u opštini Vlasotince Miroslav Ranđelović.

Visina snežnog pokrivača u brdsko-planinskom delu opštine je između 20 i 25 centimetara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: