Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:00, 19. 11. 2018.

| Društvo

Putevi u Nišu prohodni, u višim predelima bačena so

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Ulica sneg
Sneg se nije zadržao na gradskim kolovozima; Foto: JV/J. Canić

Zbog prvog snega ove jeseni koji je počeo da pada juče popodne niška Zimska služba intervenisala je u gradu, a kamioni su čistili i bacali so i u selima. Bilo je potrebno da se angažuje mehanizacija u višim delovima, ali su svi putevi prohodni, rekao je šef Zimske službe Sveta Manić.

Sneg koji je padao tokom noći uglavnom se nije zadržao na kolovozu, ali je na lokalnim putevima napadao do pet santimetara, kažu iz Zimske službe. U prvi mah u gradu je utrošeno šest tona soli, kako bi putevi bili bezbedni za saobraćaj.

U takvoj situaciji JKP "Mediana" je tokom noći intervenisala sa četiri vozila i utrošili su šest tona soli. Intervenisala je u Mokranjčevoj, Njegoševoj u brdskim delovima grada, prema Mramoru i Malči. Tako da se saobraćaj odvija bez ikakvih poteškoća - rekao je Manić.

Dodaje da su jutros kamioni AB putogradnje, koja održava lokalne puteve, otišli ka Cerju, Oreovcu, Kravlju i Bebatovu. Na putevima koji vode ka brdskim i planinski selima, dodaju iz Zimske službe, problema će imati vozači koji nisu postavili zimske gume na svoje automobile.

Kamioni su pošli ka tim selima da posole i da ako treba mehanički uklone sneg sa kolovoza kako bi ti vrhovi bili prohodni, da se stvore uslovi identični kao i na ostalim putevima, da se saobraćaj odvija bez zastoja. Prohodni jesu, ali ako se ide ka Cerju, ako neko nije spreman, neka ne ide uopšte. Ima ga na kolovozu, ko nema dobre gume, imaće problema - dodaje Manić.

Prognoze kojima ova služba raspolaže su da će biti slabijih padavina - kiše i susnežice, do srede ili četvrtka.

To je nešto malo, noćas opet neka kišica i susnežica, do srede-četvrtka, na ovome će se zadržati, ali će nas podsetiti da smo ušli u zimu. Jako je važno da svi vozači budu spremni - kaže Manić.

Podsetimo, iz Zimske službe JKP Mediana kazali su da su spremni za sezonu, a u januaru im stiže i pet novih kamiona.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    11:09 // 19. 11. 2018.

    Bacaju so na suvo a kad bude trebalo u najveći sneg,tad ih nema nigde:)

  • Naissus

    09:50 // 19. 11. 2018.

    Dobro je, dobro, brzo ste reagovali za "sacicu snega". Videcemo kako cete da reagujete kad stvarno bude pao sneg ako uopste padne ove godine

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: