Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:10, 3. 2. 2015.

| Društvo

RFZO: Pokušaćemo da Stefanu odobrimo lečenje

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Terapija
Stefanu lečenje neophodno (foto: flickr.com, Roger Mommaerts, CC)

Nakon što je na odluku RFZO da povređenom Stefanu Stankoviću iz Niša ne odobri banjsko lečenje žalbom reagovao narodni poslanik, iz Fonda saopštavaju da će "preduzeti sve da lečenje obezbede", ali i da osiguranici ne treba da komisije "pritiskaju preko medija".

Saopstenje U RFZO apeluju da se "ovakve situacije rešavaju saradnjom"Iz Fonda za zdravstveno osiguranje objašnjavaju da su prvostepena i drugostepena lekarska komisija niške filijale Fonda Stefanu, koji je izboden nožem u novembru, odbile rehabilitaciju sa obrazloženjem da je "nakon hirurškog lečenja prošlo više od 30 dana," zbog čega, kako ističu, nisu ispunjeni uslovi pravilnika.

Osim toga, nezadovoljni što je informacija o ovom slučaju izašla u javnost, iz Fonda apeluju da se "ovakve situacije rešavaju saradnjom sa Fondom, a ne otvorenim pismima preko medija i pritiskom na stručno-medicinske organe", jer to, kako piše u saopštenju, "nije u interesu osiguranika."

Kod svih sličnih slučajeva veoma je bitno da se osiguranici i članovi njihovih porodica obrate najpre RFZO-u ili zaštitnicima prava osiguranika kojih ima u svim zdravstvenim ustanovama, a ne da vrše pritisak preko medija, jer se tako direktno utiče na rad lekarskih komisija - piše u saopštenju.

Podsetimo, Stefanova majka se, posle odbijanja niške filijale da omogući nastavak Stefanovog lečenja u Ribarskoj banji, za pomoć obratila poslaniku Dušanu Milisavljeviću, koji je član skupštinskog Odbora za zdravlje i porodicu.

Milisavljević je Fondu prvo poslao otvoreno pismo, a zatim i žalbu na odluku obe komisije, sa obrazloženjem da one time nisu "zaštitile interese neuke stranke", da se drugostepena komisija pozvala na "nepostojeći pravni akt", ali i da su povređena načela Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

Milisavljević je rekao da mu je kao lekaru nelogično da "dečko koji je žrtva napada i koji je zbog toga ostao skoro paralisan, ne dobije lečenje u banji".

Nakon što je preživeo brutalni napad u kom je dobio više uboda nožem, Stefan se borio za život na grudnoj hirurgiji, a zatim mu je zbog oštećenja kičmene moždine dijagnostifikovana paraplegija.

Kako kažu lekari, Stefanu se vraća osećaj u jednoj nozi, što daje nadu za oporavak, ali uz neophodnu rehabitilaciju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • petar

    06:43 // 4. 2. 2015.

    to su trebali odmah da urade a ne sada kada ih cela Srbija blati i na osnovu kojeg pravilnika sada odobravaju znaci da sve moze i dokaz da u tom fondu ne rade ljudi vec ......

  • Ivan

    00:12 // 4. 2. 2015.

    Sto lepo vi iz RFZO-a ne kazete da decko nema vezu ili nema para da vas podmiti. Da nije otisao u sve zive novinske kuce ne bi ni pomislili da ga primite. Puna Banja i Radon pacijenata sa vezom.

  • jabuke i vino

    23:03 // 3. 2. 2015.

    Ima li u tom RFZO-u pismenih ljudi, pošto očigledno stručnih nema? Čitam saopštenje za javnost i ne mogu da verujem da ga je napisao pismen čovek. To treba ukinuti, šta će nam taj teret.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: