Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:42, 27. 9. 2018.

| Društvo

RRA “Jug” ima novog direktora, Avramović podneo ostavku

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Bojan Avramović
Avramović podneo ostavku pred početak sednice na kojoj je trebalo da bude smenjen; foto: FB Aerodrom Niš

Dugogodišnji direktor Regionalne razvojne agencije "Jug" Bojan Avramović, preduhitrio je članice Skupštine RRA koje su se sastale da odlučuju o njegovoj smeni i podneo ostavku na ovu funkciju, a na predlog Grada Niša umesto njega će ubuduće direktor biti Ivan Mihajlović, koji već 8 godina radi u Agenciji.

Nebojša Rančić iz Media i reform centra, kao jedne od članica Skupštine RRA "Jug" i osnivača, prisustvovao je današnjoj sednici na kojoj je trebalo da se smeni Avramović, što je još početkom meseca tražio gradonačelnik Darko Bulatović.

Međutim, Avramović je pre početka sastanka, dodaje Rančić, obavestio mejlom članice da podnosi ostavku na mesto direktora. Umesto njega, jednoglasno je za novog direktora izabran Ivan Mihajlović.

Izabran je neko ko ne dolazi iz sveta politike nego je dugogodišnji radnik RRA - Ivan Mihajlović, koji je inače radio dosta tih aktivnosti i projekata, tamo je više godina. Mi kao suosnivači smo podržali taj izbor iz dva razloga. Prvo što se radi o čoveku koji dolazi iz same Agencije i bavi se tim pitanjima regionalnog razvoja dugi niz godina. Druga stvar, s obzirom na to da u naredna 3, 4 meseca RRA očekuje veliki posao oko akreditacije i dobijanja sertifikata za naredni period - pojašnjava Rančić.

Iako se dosad uvek insistiralo da se direktor bira na javnom konkursu, Rančić kaže da je na sednici dogovoreno da se ovog puta "ne gubi vreme na to", jer bi konkurs morao da traje 6 meseci, a potrebno je što pre doneti važne odluke za RRA "Jug".

Rančić navodi i da je na sastanku dogovoreno da će novi direktor poboljšati komunikaciju i saradnju sa lokalnim samoupravama, biznisom i organizacijama civilnog društva.

Komentar Avramovića o ostavci novinari Južnih vesti zasad nisu uspeli da dobiju, jer nije bio dostupan na poznate brojeve telefona, ali je za Radio slobodna Evropa rekao da je razlog ukidanje avio-linije Niš - Malme.

Podsetimo, Bojan Avramović je na čelu RRA "Jug" bio 6 godina, a nedavno je prvo smenjen sa mesta poverenika SNS u Panteleju i tada je rekao da razmišlja da sam ode i sa direktorske pozicije.


RRA više neće raditi na razvoju niškog aerodroma

Novi direktor Regionalne razvojne agencije "Jug" Ivan Mihajlović je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Nišu, a kaže da u Agenciji radi od 2011. godine, gde je bio menadžer sektora za razvoj privrede i ruralni razvoj i asistent menadžera u sektoru lokalne samouprave. Od 2013. je radio kao menadžer sektora za razvoj ekonomije i ljudskih resursa, a ističe da je direktorska funkcija "logičan korak" u njegovoj karijeri.

Iako je RRA "Jug" ranije bila uključena u projekte koji su vezani za razvoj niškog Aerodroma "Konstantin Veliki", novi direktor kaže da ubuduće neće biti tako, zato što nemaju kapacitete za to.

Aerodrom je kao što znate prešao u vlasništvo Republike. Agencija je dala značajan doprinos razvoju Aerodroma “Konstantin Veliki” i ono što je urađeno do sada je na ivici kapaciteta koje mi kao Agencija imamo, tako da dalji razvoj aerodroma će se odvijati nezavisno od rada RRA "Jug", iz prostog razloga što mi kao jedna relativno mala organizacija nemamo više kapaciteta da se time bavimo - pojašnjava Mihajlović.

Mihajlović kaže da mu je na prvom mestu da Agencija dobije akreditaciju za narednih 5 godina, a za to je potrebno da se ispune različiti kriterijumi. Plan mu je i da tesnije sarađuje sa osnivačima, naročito sa malim lokalnim samoupravama, sa kojima ranije saradnja nije bila na visokom nivou, jer je jedino sektor koji je on vodio imao saradnju sa malim opštinama, pa će pokušati to da poboljša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aperkat

    17:10 // 28. 9. 2018.

    Sjasi Kurta,da uzjase Murta!

  • abc

    08:29 // 28. 9. 2018.

    Nekada je govorio da su nišlije trošak za Vladu i državu. Malo vremena je prošlo i sada je on i trošak ali i višak

    • Nisnis

      10:24 // 28. 9. 2018.

      Spinovana vest. Pogledajte celu emisiju, cover me skapao of pricanja da ne treeba Belgrade da se ceka nego dislike u akciju.

  • razocarani SNS-ovac

    08:16 // 28. 9. 2018.

    Kolega Avramović je sada promenio ploču. Nije mu SNS po volji. Do pre se kleo u SNS, a sada kada je pogrešio odmah ostavka. Nije on jedini takav u SNS-u ima ih još, samo je on prvi na listi. Pantelej je poseban fikus niškog SNS-a. I Braca i Bojan dve strane iste medalje.

    • beriljac

      13:18 // 28. 9. 2018.

      Pa video čovek gde vodi ova katakliszična interesna grupa ovu zemlju pa rešio da ne učestvuje u tome.Šta je tu problem?I vodje se od "100:1 za jednog"pretvorio u mirotvorca.Ostali nemaju prava na promenu mišljenja? Neko progleda ranije a neko nešto kasnije u životu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: