Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:38, 22. 11. 2016.

| Društvo

Račun Hitne pomoći izašao iz blokade posle više od godinu dana

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Zavod za hitnu pomoć
Legle pare iz Grada i Fonda; Foto: JV

Iz gradske kase je niškoj Hitnoj pomoći isplaćeno skoro 14 miliona dinara, pa njihov račun više nije u blokadi. To su, prema rečima direktora Slavoljuba Živanovića uglavnom bili dugovi za plate neugovorenih radnika, stomatologa i jubilarne nagrade za koje su postojale sudske presude.

Dan nakon priliva novca, na račun je uplaćeno i 10 miliona iz Fonda zdravstvenog osiguranja, a direktor Živanović u narednih nekoliko dana očekuje još toliko novca iz Fonda. Te pare su, dodaje, namenjene za nabavku sanitetskog materijala, lekova i energenata.

Isplatili smo ono što dugujemo radnicima, račune i materijal. Nekoliko dana pre deblokade sudski izvršitelji  su popisali 2 sanitetska i 2 putnička vozila zbog troškova advokata jedinog ugovorenog radnika koji nam je ostao. Prvo smo njega isplatili – kazao je direktor Živanović.

Iako je istakao da se od kada je na mestu direktora Hitne svakodnevno ažuriraju podaci o troškovima i prihodima, zahvaljujući čemu ostvaruju uštede, Živanović nije precizirao koliko Hitna trenutno duguje. Gradonačelnik Bulatović u Hitnoj pomoći Grad će da pomaže koliko može; Foto: JV

Nadam se da neće biti nove blokade niti prinudne naplate – odgovorio je Živadinović.


I dalje duguju porez za plate

Direktor je dodao da samo za poreze i doprinose ova ustanova duguje 14 miliona dinara, od čega je skoro polovina ove sume kamata.

Početkom godine smo ušli u pregovore sa Poreskom upravom, ušli smo u reprogram duga. Napravili smo dogovor da formalno popišu neka naša vozila koja nam ne trebaju iz tog razloga da nam otpišu kamatu i da onih 7 miliona platimo na rate. Međutim, mi tada nismo imali ni za jednu ratu  – kazao je.

Podsetimo da je račun bio u blokadi od marta prošle godine zbog plata stomatologa koji nisu bili predviđeni kadrovskim planom i Fond ih nije plaćao. Ova služba je zbog toga prebačena u Dom zdravlja.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ciceron Zaplakanjsky, drugar na deda-Stavru

    09:55 // 23. 11. 2016.

    Gaudeamus igitur!Radujmo se dakle, radujmo- puno i neizmerno se veselimo jer je odblokiran račun službe u Gradu čije su usluge građanima najvažnije,jer u mnogim slučajevima te usluge ZNAČE ŽIVOT.Ergo, osposobljavanje službe niške hitne pomoći treba da shvatimo kao civilizacijski iskorak u susret građanima od strane aktuelnog gradskog menadžmenta. U drugoj polovini druge dekade 21.veka.Dabome.

  • Vladimir

    09:06 // 23. 11. 2016.

    Samo da uposle bar po jos jednog doktora u smeni, da ljudi mogu dobiti tu "hitnu pomoc" jer tako se sluzba I zove zar ne ?

  • lahor

    05:36 // 23. 11. 2016.

    Bio je red,odavno se žale kako nemaju para.Veliki pozdrav za najbolju doktorku.Verku.Ekmedzic

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: