Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:04, 15. 3. 2023.

| Društvo

Rade Rajković 17 godina direktor Studentskog centra u Nišu - dobio i peti uzastopni mandat

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
Rade Rajković
Novi, 5. uzastopni mandat za Radeta Rajkovića; foto: JV

Studentski centar u Nišu, koji upravlja studentskim domovima i restoranima, nije menjao direktora već 17 godina - 5. uzastopni mandat na toj poziciji dobio je nedavno Rade Rajković, koji kaže da se i jedini prijavio na konkurs. Smatra da je ustanova do sada radila bez problema, a najavljuje da će do kraja maja biti raspisan oglas za izbor firme koja će da završi izgradnju studentskog doma kod tehničkih fakulteta, koji jeste započet, ali ne i završen u njegovom dosadašnjem mandatu.

Vlada Srbije je 23. februara razrešila Radeta Rajkovića sa mesta vršioca dužnosti direktora Studentskog centra u Nišu, ali ga i na istoj sednici imenovala za direktora.

Rajković kaže da je na konkursu dobio poverenje za još jedan mandat u direktorskoj fotelji, ali da je prvo bio v.d. zbog tehničke Vlade. rade rajković imenovanje Vlada ga je 23. februara i zvanično imenovala za 5. uzastopni mandat; foto: printskrin/Službeni glasnik

Pošto se kasnilo sa formiranjem Vlade, onda sam imenovan u v.d. status, jer tehnička Vlada ne može da me imenuje i sada je to rešeno - pojašnjava Rajković.

Prema informacijama Studentskog centra, koje su dostavljene novinarima, Konkurs za izbor direktora objavljen je u listu "Politika" 3. novembra prošle godine, a komisija je na sednici 22. novembra utvrdila da se samo Rajković prijavio.

Nakon nedelju dana, kako navode, Upravni odbor je jednoglasno odlučio da Vladi predloži da on nastavi da bude direktor.

Ovo mi je 5. mandat. Od 2005. sam direktor Studentskog centra - navodi Rajković.

Upitan da li je dozvoljeno da na funkciji bude već 17 godina bez prekida, s obzirom na to da u Zakonu to nije precizirano, Rajković kaže da "nema ograničenja". Pomoćnik ministra (levo) i Rade Rajković Rajković 17 godina rukovodi Studentskim centrom u Nišu; foto: JV/J. A.

Sve je bilo najtransparentnije i najregularnije, možete da nađete u Službenom glasniku kada je Upravni odbor raspisao konkurs, možemo da vam pošaljemo, sve je transparetno - dodao je Rajković.

O svom rukovođenju i motivu da se ponovo prijavi i nastavi da bude direktor kaže da je zadovoljan radom Studentskog centra i da ne pamti da je bilo nekih problema u njegovom mandatu.

Bez problema se funkcionisalo, što se pokazalo i u vreme kovida da smo jedna od retkih ustanova u Srbiji koja može da i u vanrednim situacijama radi besprekorno. Samo u toku vanrednog stanja izbacili smo preko 230.000 obroka što se tiče kovid centara i Narodne kuhinje i osobama koje nisu tada napuštale kuću, bukvalno na kućnu adresu se nosila hrana socijalnim slučajevima, tako da mogu samo da budem prezadovoljan. Kvalitet hrane je na visokom nivou, što se smeštaja tiče nema nikakvih problema, apsolutno ustanova funkcioniše bez ikakvih problema - uverava Rajković.


Dom za studente u njegovom mandatu započet, ali ne i završen

Niš ima svega 958 mesta u studentskim domovima, a da je ovom univerzitetskom gradu potrebno još kapaciteta potvrđuje i Rajković, koji kaže da ishranu u restoranima koristi čak više od 6.000 studenata.

Studentski dom Studentski dom u njegovom mandatu započet, ali ne i završen; foto: J. Ž. Više puta su nadležni govorili da će problem rešiti novi dom kod tehničkih fakulteta, koji bi trebalo da ima više od 400 mesta, a koji je započet u njegovom mandatu, još 2009. godine, ali do danas nije završen.

Novi rok koji je Rajković dao prošle godine za kraj radova je jul 2024. godine, ali će to verovatno ponovo biti prolongirano, jer izvođač još nije izabran.

To je pred kraj, dolazimo do raspisivanja oglasa za izvođenje radova do kraja. To Ministarstvo prosvete radi, sada je intenziviralo svoj posao, nađena su sredstva i oglas treba da izađe za izvođenje radova, ja se nadam najkasnije u maju mesecu - najavljuje Rajković.

Kaže i da će tih novih više od 400 mesta zadovoljiti potrebe za smeštajem studenata u Nišu u ovom trenutku, ali da je u planu i povećanje kapaciteta.

*Tekst je dopunjen informacijama o Konkursu za izbor direktora, koje su naknadno dostavljene novinarima iz Studentskog centra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nbt

    13:08 // 23. 3. 2023.

    Ne znam gde bih mogao da pricam o studentskim menzama SKC-a.
    Kvalitet usluge a pogotovo hrane svakim danom sve gori i gori. U Nišu se hiljade studenata hrani na ovaj način i neko bi morao da planira ishranu. Izbor ne postoji, svakog dana musaka i pasulj koji je postao ogavan, neki ljudi ne bi ni svinje time hranili. U istom ulju prze krompir pa ribu pa krompir itd.. Cist bezobrazluk i javasuk.

  • Car

    20:42 // 16. 3. 2023.

    Pa ne plaća vas bata Raka iz svog džepa. Plate određuje ministarstvo, a na jugu su uvek manje bile nego u BG. Ako to nekom ne odgovara potražite posao kao i ja, u privatnom sektoru, tamo je bar sve idealno

  • Mika

    20:09 // 16. 3. 2023.

    On je mlad- duhom. :D

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: