Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:22, 27. 6. 2023.

| Društvo

Rade bazeni u Pirotu i Babušnici, za vikend i u Dimitrovgradu i Beloj Palanci

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
bazen
Kupališna sezona krenula sa zakašnjenjem; foto: Lj. F.

Kupališna sezona na bazenima u Pirotu i Babušnici je krenula, a kupališni kompleks u Dimitrovgradu kapije će otvoriti u subotu, 1. jula. Ni bazen u Beloj Palanci nije krenuo sa radom i zvanično nije objavljeno kada će početi da prima kupače, ali kako kažu u Sportskom centru "Banjica", najverovatniji dan za početak je isti kao i u Dimitrovgradu.

Sezona je zbog vremenskih neprilika ove godine zakasnila, a prvi sa radom krenuo je bazen u Babušnici, 19. juna. Radno vreme bazena je od 10 do 19 sati, a cene su nepromenjene u odnosu na prošlu godinu - dnevna karta je 180 dinara, mesečna 1.800 i sezonska 3.200.

Pravo na besplatnu kartu imaju deca do 8 godina starosti u pratnji jednog roditelja, trudnice i osobe sa invaliditetom, kao i učenici generacije "vukovci" i učesnici na republičkim takmičenjima i odnosi se i na učenike koji pohađaju škole van teritorije opštine Babišnica, a imaju prebivalište na njenoj teritoriji.

Cena iznajmljivanja ležaljki i suncobrana takođe je nepromenjena i iznosi 200 dinara - rekli su iz Turističe organizacije.

Otvorene bazene ove godine dobio je i Pirot i nakon dva odlaganja prve kupače je primio 21. juna. Đačke, studentske i penzionerske karte koštaju 150 dinara, karta za odrasle 200, dok je mesečna karta 3.000 dinara. bazen Dimitrovgradski bazen sa radom kreće 1. jula; foto: Turistička organizacija Caribrod

Za decu do 7 godina u pratnji odrasle osobe ulaz će biti besplatan, kao i za osobe sa invaliditetom, ratne vojne invalide, trudnice i pripadnike DVJ-a - povlašćene kategorije su u Pirotu.

Spas od letnjih vrućina i rashlađenje Piroćanci, Dimitrovgrađani i Babušničani mogu pronaće na privatnim bazenima u Zvonačkoj Banji, koji su počeli sa radom u četvrtak, 22. juna.

Za decu predškolskog uzrasta ulaz je besplatan, jedan ulazak na bazen za đake i studente je 200 dinara, dok je za odrasle 300 dinara, a za više ulazaka u toku dana cene su 300 i 400 dinara.

Nešto kasnije od uobičajenog otvoriće se kupališni kompleks u Dimitrovgradu. Iz tamošnje Turističke organizacije kažu da sezona kreće u subotu, 1. juna, a prvog dana ulaz će biti besplatan.

Bazen će raditi od 10 do 19 sati, cene nisu menjane u odnosu na prošlu godinu pa tako dnevna karta iznosi 150 dinara, dok je poludnevna (od 15 do 19 sati) 100 dinara.

Nabavljeni su dodatni suncobrani i ležaljke, a cene karata su na prošlogodišnjem nivou uz pregršt karata sa povlasticama prema određenim grupama posetilaca. Molba svima koji borave na bazenima da se pridržavaju pravilima ponašanja i da poštuju sugestije zaposlenih koji se trude da naši bazeni izgledaju veoma uređeno i lepo - kažu u Turističkoj organizaciji.

Iako nema zvanične potvrde i informacije, istog dana bi sa radom trebalo da krene i otvoreni bazen u Beloj Palanci.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miodrag Jelenkovic

    23:07 // 27. 6. 2023.

    Da li će neko nekada da istraži šta se desilo sa vrežinskim bazenom?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Na blokadi desetoro, na roštilju deset hiljada.

Bata Raka iz Niš čitalac

Tekst: Umesto uranka i roštilja, radnici u Kuršumliji pozivaju na blokadu puta

Pronađite nas na: