Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:11, 4. 5. 2012.

| Društvo

Radikalizovan štrajk u zdravstvu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
490x370_klinicki-centar-nis
Klinički centar Niš

Posle neuspešnih pregovora sa ministrom zdravlja zaposleni u niškom Kliničkom centru nastavili su štrajk, ali ovog puta sa jednočasovnom obustavom rada.

Korigovanje koeficijenta zdravstvenim radnicima je smanjilo plate za deset odsto. To je bio razlog za štrajk sa minimumom procesa rada na nivou cele Srbije. Ipak, posle protesta u Beogradu i razgovora sa ministrom zdravlja dr Zoranom Stankovićem, dogovora nije bilo. Zbog takve situacije niški lekari kreću u štrajk sa jednočasovnom obustavom rada.

- Ovo je još jedan način da u toku generalnog štrajka skrenemo pažnju ministru na naše probleme. Mi nemamo prava, niti smemo, niti je ljudski da ostavljamo naše pacijente. Ovde su ljudi koji su ovom trenutku mogli da izađu i podrže protest, a da ne ugrožavaju pacijente – rekao je Miodrag Stojković iz sindikata “Nezavisnost” niškog KC.

Kako kažu sindikalci u niškom Kliničkom centru u štrajku je 500 lekara, od ukupno 700.

V.d. direktora niškog Kliničkog centra Borislav Kamenov kaže da pacijenti neće trpeti i da je štrajk državno pitanje.

Niški štrajkači ističu da će pozvati i kolege iz drugih Kliničkih centara da im se priključe i krenu sa jednočasovnom obustavom rada.

Poslednja vest: Zamrznut štrajk lekara i farmaceuta

Predstavnici Sindikata lekara i farmaceuta Srbije rešili su da zamrznu štrajk prenosi “Blic”.

- Zamrzavanje štrajka i prelazak na normalan rad ne znači da Sindikat lekara i farmaceuta Srbije odustaje od svojih zahteva. Sve smo pokušali što je u okviru zakona i imamo puno moralno pravo da se sutra obratimo i novoj administraciji i ponovimo naše stavove - navodi se u saopštenju.

Sindikalci ističu da Vlada Srbije i Ministarstvo zdravlja “nisu imali sluha” za argumente lekara i nisu pokušali da to zajednički reše.   

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ogluvela vlast

    10:52 // 6. 5. 2012.

    Posto pomenuti "nisu imali sluha",valja im organizovati detaljan pregled kod specijaliste ORL.Da ne bi cekali red,obzirom da su zasluzni gradjani u pitanju,valja zamoliti Zorana Stankovica da ih uobicajenim putem,dakle preko veze,protezira na VMA.Bojim se da,posto je glava u pitanju,ne bude ustanovljeno mnogo vise manjkavosti od ocekivanih.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: