Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:41, 2. 4. 2021.

Radiolog Ivković: U vreme epidemije građani nedovoljno informisani, struka ćuti da se ne zamera

Aleksandar Ivkovic foto screenshot emisija 15 minuta Radiolog Ivković o vakcinama i virusu; foto: screenshot;

Glavna stvar koja je morala da se uradi, a na kojoj nije dovoljno urađeno tokom epidemije korona virusa u Srbiji, bila je da se građanima daju informacije, ističe radiolog Aleksandar Ivković, koji je od početka uključen u borbu protiv virusa i ohrabrivanju ljudi da se vakcinišu. Umesto struke koja je, kako ukazuje, zaćutala kad je građanima trebalo informisati, on je odlučio da u studiju Južnih vesti građanima pojednostavi naučne činjenice u vezi sa virusom i vakcinacijom.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Čudesni dribling

    11:53 // 2. 4. 2021.

    Građani neinformisani, needukovani, nepismeni, prosti, nekulturni, aljkavi... Struka sa nedovoljno novih saznanja, zbunjena, oportuna, u podosta slučajeva korumpirana i podređena marifetlucima nesposobne vlasti...
    I, rezultat je taj kakav i imamo - KATASTROFALAN!

    • Milan

      12:47 // 2. 4. 2021.

      Da samo nasi muce muku sa vakcinama pa da kazes pu glupi srbi. Sve zemlje imaju isti problem tako da ti komentar uopste nije na mestu

    • Čudesni dribling

      13:58 // 2. 4. 2021.

      Milane,
      Veruj mi, i ja se žestim oko svega ovoga i krivo mi je što je sve to tako. U pravu si da ni ostali nisu mnogo pametniji, ja sam sve prethodno uopšteno i napisao, ali problem je u tome što se mi u tu sliku i priliku NAJVIŠE uklapamo.

    • Smuk

      15:48 // 2. 4. 2021.

      @Čudesni... : Sve što SI napisao u prvom komentaru - je istina! Naš narod neće da shvati i da prihvati ono što njemu ne odgovara, dok ga lično ne "strefi"! A onda dolazimo do ove situacije u kojoj jesmo!"Nismo glupi, mnogo smo inteligentni u odnosu na sve druge narode, neće nas..." ! "Struka" i vlast su naš odraz u ogledalu i nema begstva od toga! Nemaju sve zemlje isti problem,mi smo "nebeski"!

  • Stanko

    12:50 // 2. 4. 2021.

    Moram da se ogradim i da kazem da nisam antivakcinas kao ni ravnozemljas ali bi morao da zamolim cenjenog radiologa da da definiciju vakcine, skolski, tacno kako jeste a da onda iskreno kaze da li su ovo vakcine u skladu da definicijom ili ne. Unapred hvala

  • Milan

    12:54 // 2. 4. 2021.

    30 godine lekari lazu narod, nece da pogledaju bolesnika dok ne da mito, namerno pravite vestacke liste cekanja u drzavne bolnice da bi slali narod u vase privatne ordinacije, neznanjem ste sahranili stotine hiljada ljudi. I sad se svi cude zasto narod ne veruje lekarima? A da ne pricam o tome koliko je bio kratak period za ispitivanje nus pojava vakcine. I naravno da smo dosli u ovu situaciju

  • Mara

    13:22 // 2. 4. 2021.

    strašno o radiolozi Kc bolje da se ne govori

  • Lola

    13:38 // 2. 4. 2021.

    Dosao dan da glupi razmisljaju na temu vakcina! Da li ce ih prevariti, ma ne... nece njih niko da predje. Nema Sta da se razmislja, vakcina se daje svuda u belom svetu!!! Nemoj te da pridajete sebi toliko znacaj, da neko bas vas hoce da unisti! Dolazim iz inistranstva-SVI NOSE MASKE SVUDA! Kod nas-skoro pa NIKO!

    • Smuk

      16:07 // 2. 4. 2021.

      @Lola : Žao mi je - niste u pravu! Vi ste dozvolili da Vas čipuju , eeee... i još dolazite iz inostranstva? Auuuuu... Virusolozi moraju ići od kuće do kuće i svima, potanko objasniti o virusu kako bi naš "edukovani" narod natenane obradio taj problem!
      Ne mogu više da... se ponavljam u komentarima , mnogim "intelektualcima" sam dosadio...

  • Pitanje za radiologa

    15:26 // 2. 4. 2021.

    Pitanje za uvazenog radiologa: da li je kovid-19 radiolosko oboljenje? Da li radiolog leci koronu ili bilo koje drugo INFEKTIVNO oboljenje? U ovome jeste i problem sto lekari - (radiolozi opste prakse, anesteziolozi opste prakse, laboranti opste prakse...) tumace nesto sto nije njihova uza specijalnost i onda imamo haos. Razumem da je nekome potrebna paznja i medijska promocija,ali ovo je pogresno

    • Тачно у мету

      19:25 // 2. 4. 2021.

      Од целог нишког Медицинског факултета,моја маленкост је само чула професора клиничке фармакологије на Првом програму Радио Београда.Чини ми се да је у питању проф. Пешић.Врло се јасно и поучно обратио грађанима.За сваку похвалу.Међутим, са катедре за микробиологију и из Института за јавно здравље колико ми је познато ни више од годину дана се нико није огласио нити одговарао на питања јавности.

    • TuRb●BOT

      19:31 // 2. 4. 2021.

      Svaka cas za komentar druze ! Sve najbolje ! ;)

    • Morona

      10:58 // 4. 4. 2021.

      I ovaj ima svoje botove ali nema druge strucnjake koji o tome treba da pisu umesto radiologa.

  • Mirjana

    15:47 // 2. 4. 2021.

    sada svakp zna o vakcinama sve strucnjak do strucnjaka

  • Zasto se

    19:31 // 2. 4. 2021.

    o obdukcijama preminulih od kovida, ne izjasnjavaju profesori i specijalisti sudske medicine? Da li je pored najmodernije zaštitne opreme moguće uraditi i da li se u Nišu uradila makar jedna obdukcija preminulog od kovida zarad napretka medicinske nauke i dolaženja do novih lekova i metoda lečenja.

    • qgo

      21:10 // 2. 4. 2021.

      Kako dobro poznajem bar pola sudske, raspitacu se ovih dana pa cu da turim cinjenice u neki komentar na juzne vesti. Iskreno, i mene to zanima, zasto je SZO zabranila obdukcije "preminulih od kovida." Pored toga, kude mori stuce grip?

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: