Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

07:14, 15. 6. 2023.

| Društvo

Radionica i koncert Vasila Hadžimanova u Nišu

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
naslovna
Prvo besplatna radionica, a potom će nastupiti u klubu "Isitna mašina"; foto: drumdumfest.com

Jedan od najpriznatijih srpskih pijanista i kompozitora Vasil Hadžimanov održaće u Nišu u petak, 23. juna, prvo od 16 sati radionicu u kući Julijana Djupona, a potom sa svojim bendom koncert od 22 sata u klubu Istina Mašina.

Iz Udruženje Štek House, koji organizuje Besplatne muzičke radionice, ističu istrajnost, sveprisutnost, beskrajnu radnu etiku i muzikalnost Vasila Hadžimanova i povezuju ga kao kariku srpskog džeza sa kraja 20. i početka 21. veka, čime su najavili njegovo predavanje u Nišu.

Vasil Hadžimanov se ukazuje kao siguran pratilac savremenih stremljenja, progresivnog zvuka i fuzija različitih muzičkih pravaca koje uspešno slaže u ono što bismo danas mogli da nazovemo terminom "world music" - rekli su organizatori.

Za Hadžimanova iz Štek House-a kažu da je u pitanju ličnost koja u sebi nosi obavezujuć niz gena svojih predaka koji su obeležili muzičke prostore Balkana uz neraskidiv niz čuvara, interpretatora i novih tumača tradicije.

Ulaz na radionicu u okviru "BMR Master Class"-a neće se naplaćivati, dok se karte za koncert mogu nabaviti u kafiću Soul Food by Gaga na Trgu republike i Vintage Shop-u u Davidovoj ulici po pretprodajnoj ceni od 1.000 dinara, dok će na ulazu koštati 1.200 dinara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Aca

    09:49 // 15. 6. 2023.

    Ne znam kako se uklapa kuća Julijana Djupona, odnosno muzika koju sam tamo čuo i radionica Vasila Hadžimanova. Doduše, ja sam jednom hteo da uđem u kafić, došao do ulaza i ćuo neko zavijanje (ona vrsta polumuzike sa 'autotune' vokalom) i vratio se. Nadam se da je to bila samo neka anomalija sto se tiče repertoara, mozda su kuća i kafić dve različite stvari...

    • Torpedo

      18:00 // 15. 6. 2023.

      Mesto je izuzetno a sad sto je ,mozda, bio iznajmljen prostor za neku proslavu, zurku , je druga stvar ! jD je show- room !
      Odlican prostor za ovakvog umetnika !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: