Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:15, 25. 1. 2021.

| Društvo

Radionica niškog EU info kutka - kako održati mentalno zdravlje u vreme pandemije

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
radionica
Tema psihološki imunitet i kako održati mentalno zdravlje u vreme pandemije; foto: EU info

Psihološki imunitet i saveti stručnjaka kako održati mentalno zdravlje u vreme pandemije - biće glavna tema nove edukativne radionice koju organizuje EU info kutak iz Niša. Održava se 27. januara od 17 sati preko Zoom platforme, učešće je besplatno, ali je neophodno prijaviti se.

Da kroz razgovor sa iskusnim predavačima učesnici prepoznaju situacije u kojima počinju prekomerno da brinu - osnovni je cilj ove radionice, navode iz EU info kutka.

Takođe će stručnjaci pokušati da objasne i kada ta briga počinje da okupira našu ličnost i kada to značajno ometa naše svakodnevno funkcionisanje.

Na radionici će se predavači baviti time kako da naučimo da upravljamo svojim brigama, a ne one nama, ali i kako da koristeći sopstvene kapacitete prevaziđemo brigu i strah i pojačamo psihološki imunitet.

U globalnim zdravstvenim krizama koje dovode u rizik zdravlje i živote velikog broja ljudi, suočeni smo sa drastičnim promenama u svakodnevnim životima. Često tu novu situaciju opisujemo kao ‘’nova realnost’’ koja se ne ogleda samo u sferi zdravlja već i u ekonomiji, politici, obrazovanju, kulturi, ljudskim pravima, odnosno u svim segmentima društvenog života. Kao i svaka novina, posebno ova sa negativnim kontekstom, ona pojedincima, porodicama i čitavim zajednicama donosi povećane psihičke izazove za koje najčešće ne posedujemo veštine i znanja kako bismo ih prevladali - pojašnjavaju.

Ističu da su znanja i veštine sa kojima će prisutni biti upoznati na ovoj radionici bazirani su na savremenim naučnim i stručnim saznanjima, kao i na primerima dobre prakse u zemljama EU. Predavači će biti Ivana Vračkić, kognitivno-bihejvioralni psihoterapeut i Čedomir Šagrić, specijalista socijalne medicine i supspecijalista zdravstvenog vaspitanja.

Učešće na ovoj radionici je besplatno za sve zainteresovane, ali je zbog organizacije potrebna prijava - formular treba popuniti najkasnije do 27. januara u 10 sati ili do popune kapaciteta.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • AntiPA

    18:25 // 25. 1. 2021.

    Ko do sada nije poludeo, taj nije normalan.

  • Mara

    09:35 // 25. 1. 2021.

    Nikako .Čuti i trpi dokle mozes

  • ђура

    08:20 // 25. 1. 2021.

    Уби нас благостање . Где су ту радионице ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: