Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:46, 1. 8. 2023.

| Društvo

Radionica o pisanju scenarija za filmove u Nišu

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
eu info
Prijave za radionicu moguće su do 10. avgusta; Foto: EU info kutak

Nišlije od 18 do 30 godina, koji imaju interesovanja za pisanje scenarija za filmove imaće mogućnost da učestvuju u radionici “Od ideje do priče - osnove dramaturgije kratkometražnog filma” koja će biti održana u petak, 18. avgusta od 11 do 16 sati u prostorijama EU info kutka. Prijave su moguće do 10. avgusta.

Na radionici polaznici će imati prilike da se upoznaju sa osnovama filmske dramaturgije, temom i idejama, kažu organizatori i dodaju da će takođe učiti o kreiranju dramske situacije i likova.

Učiće o osnovama strukture scenarija dugometražnog filma, kao što su tročinska struktura i elementi u okviru nje, uzbuđujući momenti, preokret, kao i o razlike između strukture za dugometražni i kratkometražni film - kažu organizatori.

Polaznici će, najavljuju organizatori, biti podeljeni po grupama u kojima će raditi na razradi sopstvenih ideja za kratkometražni film.

Radionice koje će biti održane u Nišu u Voždovoj 5, vodiće dramaturzi Maša Seničić i Boris Grgurović, a zainteresovani se mogu prijaviti popunjavanjem formulara.

Uz prijavu potrebno je napisati i kraći sinopsis na kome polaznici žele da rade u okviru radionice.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Pitanje:

    08:31 // 2. 8. 2023.

    Mogu li i stariji od 30?

  • Pera

    22:48 // 1. 8. 2023.

    Scenario za konjske zaprege po gradu i divljanje motora po gradu je nepotreban. Samo treba snimiti u bilo koji deo dana i noći!

  • Важнија Је

    20:43 // 1. 8. 2023.

    Сценарио или филмска прича је најважнији део филма,по њему се филм памти и мислим да се писање исте не може научити на курсу од неколико дана.Једино где је глума битнија од приче је у филмовима "за одрасле".

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: