Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:45, 2. 11. 2023.

| Društvo

Radnici DKC-a u Nišu - od "radikalizacije protesta" do "možda i pristanemo" na spajanje s Divljanom

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
IMG-9aecdb9c78834df4b7eceba39b463fff-V
Pregovaraju sa Gradom; foto: S. V.

Radnici Dečijeg kulturnog centra imali su jutros sastanak u Gradskoj kući na kom su razgovarali o mogućim rešenjima njihovog problema, ali konkretnog rešenja ipak nema. Zaposleni kažu da postoji mogućnost da dođe do spajanja ustanova, ali da i dalje imaju nedoumice, pa nastavljaju sa pregovorima i protestima.

IMG-f78a707fc3712dda63076a3eaca0e102-V "Postoji mogućnost da dođe do spajanja ustanova"; foto: S. V. Zaposleni kažu da su pre sastanka sa gradonačelnicom, stupili u kontakt sa Kabinetom predsednika Aleksandra Vučića i razgovarali sa njegovim sekretarom. To im je, kažu, dalo nadu da će postići dogovor. Predsednik države inače nema nadležnosti u oblasti dečijih kulturnih centara. Poziv na razgovor sa čelnicima Grada dobili su juče, ali o čemu su tačno pričali i dalje se ne zna.

Jutros u 8 je počeo sastanak u Kabinetu gradonačelnice sa njenim saradnicima i većnicom za obrazovanje Marijom Ranđelović. Na tom sastanku smo neke svoje nedoumice razrešili, a neke se i dalje razrešavaju. Naš pravni i finansijski tim rade na tome da se uđe dublje u srž informacija koje smo jutros dobili u Kabinetu - kaže predstavnica zaposlenih Marija Cvetković.

Nakon dva sata razgovora u Gradskoj kući kažu da konkretno rešenje nisu našli.

Dobili smo garancije da ćemo od sada biti uključeni u svaki dalji proces koji se bude radio u okviru spajanja ove dve ustanove. To je otprilike to - rekla je Cvetković.

Iako su ranije imali jedan zahtev - da se ne spoje sa “Divljanom”, sada ostavljaju mogućnost da se to ipak desi.

Da, postoji mogućnost da dođe do spajanja ustanova, da radnici DKC ne budu oštećeni i da budu zadovoljni tom odlukom - kaže Marija Cvetković.

Zaposleni dodaju da im je potreban još najmanje jedan sastanak da razjasne nedoumice, koje ne navode, i nađu rešenje. Kažu da ne odustaju od zakazanog protesta u subotu, u 13 sati ispred Gradske kuće.

Podestimo, radnici Dečijeg kulturnog centra ukazali su na niz nepravilnosti prilikom donošenja skupštinske Odluke o spajanju Dečijeg kulturnog centra i “Divljane”. Strahujući za svoja radna mesta protestovali su ispred Gradske kuće i najavljivali radikalizaciju protesta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milutin M.

    22:46 // 2. 11. 2023.

    Sve hrabri ljudi. Zato je Niš postao to što jeste. Kavez u kome šetaju čopori pasa lutalica.

  • Ljiljana

    22:31 // 2. 11. 2023.

    vazne su im plate i koeficijenti. neko treba da odgovara za to sto se trose pare iz budzeta za zaposlene koji primaju plate iz kulture a nisu ustanova kulture! kulturo, eve me sram vas bre bilo treba da vas ugase!

    • Miki

      09:16 // 3. 11. 2023.

      Deciji centri ovog tipa su u svakom gradu ustanove kulture. Firma posluje u velikom plusu i pare idu gradu pa onda odatle na plate. Cemu neistine?

  • Cirkus

    19:34 // 2. 11. 2023.

    Bila bi sjajna fora da radnici Divljana kažu - e pa sad mi nećemo!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: