Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:15, 21. 10. 2015.

| Društvo

Radnici "Divljane" nezadovoljni novim direktorom

Autor:J. CanićIzvor:Južne vesti
divljana
Mališani poslednji put boravili u odmaralištu kraj Bele Palanke proleća 2014. godine; foto: JV

Umesto rukovodioca koji će Dečije odmaralište “Divljana” izvući iz krize, radnici ove ustanove, kako tvrde, dobili su mladog direktora bez dana radnog iskustva koji se, prema njihovim rečima, pokazao kao neefikasan, te traže njegovu smenu.

U pismu koje je dostavljeno “Južnim vestima”, a koje potpisuju članovi Samostalnog sindikata “Divljane”, navodi se da zaposleni nisu zadovoljni ni stanjem u ovoj ustanovi, ni rezultatima direktora Nebojše Stojanovića koji je na čelu dečijeg odmarališta od kraja juna ove godine. divljana pismo Radnici traže pomoć nadležnih

Pismo je potpisalo 15 od ukupno 20 zaposlenih, koji od nadležnih traže novog direktora, pošto smaraju da se trenutnom "dala šansa za dokazivanje", ali da je nije iskoristio.

Zaposleni nisu zadovoljni obzirom da u ovom periodu nisu stvoreni uslovi da Ustanova samoprihoduje i da se obezbede korisnici, osim da se troše sredstva obezbeđena u budžetu Grada Niša - stoji u pismu radnika “Divljane”.

Oni ističu da su zbog velikih problema u kojima se “Divljana” nalazi već duži period, poput velikih dugova, blokiranog računa i činjenice da u odmaralištu deca nisu bila od 2014. godine, očekivali da Grad imenuje za direktora osobu sa iskustvom, vizijom i planom rada.

A šta se desilo? Za v. d. direktora je imenovano lice bez dana radnog iskustva. Kažu, želeli su da mladom čoveku daju šansu. I to je u redu, ali u “Divljani” nije takva situacija da treba da se eksperimentiše - navodi se u pismu.

divljana2 Kažu da su se nadali da će novi direktor odmah iskoristiti 12 miliona, koliko je Grad izdvojio za ovu ustanovu, da deblokira račun, plati dugove za struju i vodu i plati doprinose kako bi radnici posle  godinu dana imali overene zdravstvene knjižice.

Smatrali smo da od 25. juna do 31. jula ima dovoljno vremena da se odradi sve ovo, kao i da se srede i urede objekti, kako bi primili niške sportiste čiji se boravak finansira već godina iz gradskog budžeta. Čak se svako od nas odrekao po 5.840 dinara kako bi se Ustanova imala sredstva za sanitarne preglede radnica i dezinfekciju objekata - kažu predstavnici sindikata.

Međutim, ističu oni, direktor Stojanović je u “laganom i opuštenom ritmu” tek krajem avgusta odblokirao račun, platio dugove za struju i isplatio nekoliko plata radnicima po vansudskom poravnanju.

Pominje da će nekih 10 škola sigurno doći u odmaralište na proleće 2016. godine iako ne postoje potpisani ugovori. A sve i da dođu, šta će se raditi do tog famoznog proleća? Kako će se isplaćivati zaostale zarade po vansudskom poravnanju? Podsećamo, “Divljana” nije direktni korisnik Grada - napominju radnici.

800x600-Direktor-Divljana Podsetimo, pre desetak dana direktor “Divljane” Nebojša Stojanović rekao je za “Južne vesti” da jeste zatekao tešku situaciju, ali da će uspeti da ovu ustanovu stavi na noge.

Radim svoj posao strogo profesionalno i rezultati će na kraju pokazati moje sposobnosti. Verujem da mogu da dovedem u red ovu ustanovu - rekao je direktor Stojanović.

Podsetimo, Stojanović je za direktora izabran pre skoro 4 meseca na sednici Skupštine i to sa “tesnim kvorumom”, i iz drugog pokušaja. I dok je opozicija isticala da on nikako ne može biti na ovoj funkciji jer nema radno iskustvo, iz SNS su napominjali da je “on mlad i da mu treba dati šansu”.

Inače, pre toga se kao kandidat za direktora pominjao Dragan Tapisirović, koga i radnici koji su potpisnici pisma pominju kao najbolji izbor za ovu funkciju.

Ovaj tekst je nastao uz podršku Ministarstva kulture i informisanja kroz program sufinansiranja projekata iz oblasti javnog informisanja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Slavoljub Savić

    21:51 // 13. 11. 2015.

    Izmedju1970-1980-e, Dragan Topisirović je bio predsednik Opštinskog aktiva pionirskih instruktora Niša, koji je pokrivao rad sa učenicima u svim niškim osnovnim školama (i prigradskim naseljima), kao i rad sa decom u odmaralištima Divljana i Rtanj. Radi se o fakultetski obrazovanom čoveku koji je diplomirao 80-tih godina u roku, ima dosta radnog iskustva i radi se o zaista o kvalitetnom čoveku.

  • Balavci svuda

    00:35 // 23. 10. 2015.

    Balavac u Divljani, Vodovodu, Gorici, Pozorištu... Ma strpljenja malo tek su startovali, dajte im jedno 15-16 godina dok sazru. Ma glasali ste ih pa sad trpite.

  • maki!!!

    21:58 // 21. 10. 2015.

    Komšija,Da i ti ne primas platu 14 meseci,pitao bih te,da nemaš zdravstveno osiguranje....a da se balavac koji ne zna da obrise nos izivljava nad tobom,šta bih radio.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: