Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:53, 9. 3. 2023.

| Društvo

Radnici ”Džinsija” u Leskovcu zbog obustave rada dobili upozorenja - uplašeni da im sledi otkaz

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Džinsi Leskovac
Radnici zbog neisplaćene januarske plate prošle nedelje obustavili rad; foto: M. M.

Nakon što su prošle nedelje zbog kašnjenja januraskih plata obustavili rad, zaposleni fabrike ”Džinsi” u Leskovcu dobili su upozorenje za koje mnogi od njih smatraju da je poslednja opomena pred otkaz.

U upozorenju u koje su novinari Južnih vesti imali uvid navodi se da su radnici 1. marta prekršili radnu disciplinu, kao i da su svi radnici dobili obaveštenje da će plata kasniti.

Iako se nigde ne spominje eventualni raskid ugovora, zaposleni strepe da je to poslednje upozorenje pred otkaz, kao i da je ovo još jedan pokušaj zastrašivanja radnika, što pokazuje i činjenica da će o upozorenju morati da se izjasne u narednih 8 dana.

Svi smo uplašeni jer je jasno da je ovo upozorenje pred otkaz. Dobili smo rok od 8 dana da se izjasnimo, ali šta će biti posle toga nismo sigurni. Samo želimo redovne plate, ali izgleda da je i to problem. Jednostavno mi nemamo nikakvu zaštitu - kažu radnici.

Zaposleni su već u toku dana, kada su obustavili rad i radna mesta zamenili kantinom - dobili januarske plate, a da li su poslata upozorenja poslednja opomena pred otkaz pokušali smo da saznamo i od rukovodstva turske kompanije, međutim, ni ovoga puta na brojne pozive nisu odgovorili.

Podsetimo, da problemi postoje u toj firmi, koja je prvi pogon u Leskovcu otvorila još 2011. godine, potvrđuje i nedavni oglas ”Džinsija” za prodaju proizvodnog pogona u Radničkom naselju.

Radnici su i tada isticali da je problem smanjeni obim posla, pa samim tim i radnika, kao i da se dešava da plate kasne.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Wrangler

    18:56 // 9. 3. 2023.

    E, pa onda nista ! Savite glavu i cutite ionako vas je sekta primila ! I,nemoj da slucajno ne platite clanarinu !

  • Aljek

    18:36 // 9. 3. 2023.

    Koga boli uvo za otkaz, šta vam vredi da radite a da vam ne plaćaju alo!
    Zapretite vi njima da ako ne isplate plate za nedelju dana da će te ih sami naplatiti a onda dati otkaz!

  • Dule Kadirov

    14:20 // 9. 3. 2023.

    Ako ste dobili overen obracun zarade lepo kad prodje rok za platu koji je mesec dana odete kod izvrsitelja i naplatite se bolje da dzabe sedite nego da dzabe radite a sad posla ima skoro svuda ko je dobar radnik

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: