Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:43, 15. 6. 2016.

| Društvo

Radnici “Gorice” iz protesta ne sahranjuju na Novom groblju

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
novo groblje
Radnici više ne sahranjuju; foto: JKP "Gorica"

Pošto zaostale plate u JKP “Gorica” u Nišu nisu isplaćene i pored brojnih obećanja gradskih vlasti i u nedostatku opreme za rad, zaposleni na Novom groblju odlučili su da od danas više ne zakazuju sahrane.

Oni su bili u tihom protestu pre nekoliko meseci kada su radili svoj posao, ali zbog nedostatka para spavali su i živeli na groblju. Na kraju su, u jeku predizborne kampanje, prihvatili lanč pakete, jednokratnu pomoć gradonačelnika Niša Zorana Perišića i obećanje da će im plate biti isplaćene.

Međutim, plate i dalje nisu primili i od danas u Nišu više nema sahranjivanja.

Ovim putem obaveštavamo javnost, pre svega građane, da radnici JKP “Gorice” nisu više u mogućnosti da obavljaju svoje radne obaveze, a to su upravo poslovi sahranjivanja i održavanja groblja i da od danas u ovom preduzeću neće biti moguće zakazati sahrane - stoji u saopštenju.

radnici Spavali na groblju, ali platu i dalje ne primaju; foto: S. Đ.U saopštenju koje su potpisali svi sindikati u ovom preduzeću navodi se da radnici duboko i najiskrenije žale zbog građana “koji će osetiti loš odnos vlasti u ovom gradu koja već četiri godine ne može da reši problem ovog preduzeća”.

Grad kao osnivač je više puta bio upozoravan i od strane sindikata u ovom preduzeću i od samih zaposlenih da ovakvo ponašanje prema jako važnom preduzeću može biti pogubno i za građane i za grad, ali se oni nisu obazirali na ove probleme - kažu radnici.

Kažu da ovo nije njihov hir, već da je vapaj za rešenjem njihove agonije, jer kako kažu, nemaju para da prehrane svoje porodice, nemaju mogućnost da dođu na posao, nemaju opremu kojom mogu da rade i rade sve pomoću štapa i kanapa.

Podsetimo, problemi u “Gorici” traju već više od godinu dana. Radnicima se duguju plate, a računi su u blokadi. Preduzeće je reorganizovano, smanjen je i broj radnika, povećavan je kapital, ostala javna preduzeća davala su pozajmice, ali finansijski problemi do danas nisu rešeni.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nenad 2008

    09:48 // 16. 6. 2016.

    Zbog teškog finansijkog stanja, u ovom JP i mogućeg i u drugim JP čiji je, da se podsetimo OSNIVAČ GRAD, gradonačelnik, zamenik i većnici ne mogu primiti LD, dok i poslednji radnik u svim JP, ne bude isplaćen.

  • shaft

    17:24 // 15. 6. 2016.

    Nis,postovan u vreme SFRJ,grad industrije,sporta,kosmopolita,spao je na najnize grane,od kako poce "demokratija" i visestranacki sistem!Celnici nemaju vremena za brigu o gradu,mora da se postizborni plen podeli!Mnoge od njih nije briga da Nis totalno ostane bez vode,centralnog grajanja,iznosenja smeca,pogrebnog preduzeca,vazno da u budzetu ima dovoljno para za njihove plate!

  • prioritet

    16:25 // 15. 6. 2016.

    Ukinuti fiktivne opstine u Nisu pune partijskih kvazi kadrova! I isplatiti radnike Gorice!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: