Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:39, 3. 1. 2018.

| Društvo

Radnici “Gorice” nastavljaju štrajk

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
gorica
Nastavljaju gde su stali u prošloj godini; foto: JV arhiva

I u novoj 2018. godini, zaposleni u niškom Javnom preduzeću Gorica nastavljaju štrajk i traže svoje plate, ali i preispitivanje rada menadžmenta i visine njihovih plata.

Prvog radnog dana u novoj godini zaposleni u ovom preduzeću štrajkovaće, kao i prethodnih nedelja - jedan sat pred kraj radnog vremena, od 14 do 15 sati.

Štrajk zaposlenih se ispoljava okupljanjem zaposlenih u radnim prostorijama u okviru poslovnih prostorija na Novom groblju u Nišu - piše u dopisu koji je poslat medijima, menadžmentu i gradonačelniku Niša.

Gostujući u emisiji “15 minuta” Rade Rašović, poverenik ASNS sindikata u Gorici, rekao je da oni neće odustati od štrajka dok se njihovi zahtevi ne ispune.

Malverzacije sa sahranama, neregularno povećanje plata rukovodstvu, optužbe i neispravna vozila, samo su neki od problema, prema mišljenju predstavnika Asocijacije nezavisnih sindikata, koji su doveli do katastrofalne finansijske situacije u preduzeću.

Podsetimo, deo radnika Gorice štrajkuje na Novom groblju u Nišu od početka decembra, a nakon što se niko od nadležnih nije oglašavao, nedavno je većnik Igor Vojinović rekao da je izveštaj o radu ovog preduzeća prosleđen policiji. Zbog višegodišnjih finansijskih problema sa kojima se suočava Gorica, Grad razmatra da ugasi preduzeće koje se od pre dve godine bavi samo pogremnim uslugama i pripoji ga Mediani.

U međuvremenu je direktor Igor Novaković uputio upozorenje pred otkaz vođi štrajkača.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • RACEPISLAVKA

    16:12 // 3. 1. 2018.

    Do kraja nedelje ostavka ili smena. Pozvati i druga Jezdu da prica- peva sta zna.

    • Anita

      21:52 // 3. 1. 2018.

      Jedini covek koji moze da resi problem JK Gorica je svakako Srdjan Jovkovic predsednik opstinskog odbora SNS Medijana.

  • NOSONJA

    14:38 // 3. 1. 2018.

    Bulatovicu vi kao prvi covek u gradu morate resiti enigmu.Vi ste im preneli sredstva, radnike je Medijana preuzela i dalje nema para. SUMNJIVO. Menjajte ne dozvolite da vas ucenjuju pojedinci.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: