Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:38, 29. 11. 2017.

| Društvo

Radnici “Gorice” od četvrtka svakodnevno u jednosatnom štrajku

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Radnici Gorice
Opet najavljuju štrajk na Novom groblju u Nišu; foto: radnici

Redovnu platu, poboljšanje uslova rada, kao i preispitivanje rada menandžmenta zahtevi su radnika JKP Gorica, koji od četvrtka 30. novembra, kako kažu u Sindikatu, kreću u štrajk upozorenja. Najavljuju da će, dok im se ne ispune zahtevi, prestajati sa radom od 14 do 15 sati na niškom Novom groblju.

Iako su želeli da stupe u radikalniji protest, pojašnjavaju u Sindikatu, radnici su odlučili da će, dok im se ne ispune svi zahtevi, štrajkovati svakodnevno po sat vremena.

Traže da im se zarada redovno isplaćuje, da im se poboljšaju uslovi rada, ali i da Grad preispita sistematizaciju, plate i rad menandžmenta i zahtevaju da se javno objavi izveštaj Radne grupe.

Sindikat “Gorice” se na ovakav korak odlučio zbog teške finansijske situacije u preduzeću (dugovanja), veoma mali broj proizvodnih radnika i radnika u osnovnoj delatnosti preduzeća, a što je posledica loše sistematizacije od strane menandžmenta preduzeća i Grada, lošeg vođenja preduzeća od strane menandžmenta - dodaju u Sindikatu.

U Sindikatu kažu da radnici JKP Gorica još nisu primili platu za oktobar.

Nedavno su poslali i dopis gradonačelniku u kome traže da se smeni menandžment Gorice zbog lošeg poslovanja i svih propusta u radu ovog preduzeća.

Za nas kao radnički sindikat izjava gradskog većnika za komunalnu delatnost Igora Vojinovića na televiziji “Zona plus” da se ovom menandžmentu JKP Gorica daje šansa još 6 meseci da proba da izvuče preduzeće iz problema je neprihvatljiva i izaziva veliko ogorčenje i razočarenje u Grad Niš kao osnivača - ističu u Sindikatu.

Kažu da od svojih zahteva neće odustati i da će štrajkovati svakodnevno po sat vremena, dok im nadležni ne ispune ono što traže, jer smatraju da na taj način štite budžet Grada Niša.

Podsetimo, radnici Gorice su pre skoro dva meseca ponovo počeli sa štrajkovima upozorenja, jer im je kasnila plata, ali su nakon razgovora sa gradskim čelnicima odlučili da se strpe. Preduzeće se ponovo zadužilo kod Mediane, a nedavno su zakupili kapelu Kliničkog centra, a od te zarade očekuju da vrate sva dugovanja.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Kaktus

    19:24 // 29. 11. 2017.

    Zakupili kapelu za 2 miliona mesečno a privatnik odbio po toj ceni. Eto ponovo prilike da se zaduže opet 500 miliona do 2020.god. Već vidjeno

  • Dejan Dimitrijević

    12:39 // 29. 11. 2017.

    Gorica propada i pored odlaska u minus od 10 miliona dinara, radnici ne primaju plate, a gradske vlasti kupuju novogodišnje ukrase u vrednosti od 15 miliona za godinu dana! Briga njih da li će porodice radnika imati za hranu - ako nema hleba biće igara, da narod ne otvori oči i ne shvati da nas ovi vode u beznađe! I laži, kao ona Vučićeva o isplati zaostalih plata radnicima bivših preduzeća.

  • Dosta je

    12:28 // 29. 11. 2017.

    Tri godine kasnite najmanje sa radikalizacijom protesta i jos im "dajete sansu".SULUDO.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: