Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:43, 14. 5. 2016.

| Društvo

Radnici “Gorice” odbili lanč pakete gradonačelnika Niša

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
gorica
Gradonačelnik im ponudio lanč-pakete i jednokratnu pomoć; foto: Saša Đorđević

Zaposleni u Javnom komunalnom preduzeću “Gorica” koji već 11 dana spavaju na Novom groblju odbili su ponudu gradonačelnika Niša Zorana Perišića da im Grad da lanč pakete, jednokratnu pomoć od 30.000 dinara i kartice za autobus. Kažu da je takva ponuda uvredljiva.

Kako piše u zvaničnom saopštenju radnika ovog niškog preduzeća njih je Perišić posetio juče oko 19 sati, ali je, kako kažu, njegova ponuda bila neprihvatjiva.

Smatramo da je ovakva ponuda čak i uvredljiva za većinu radnika, jer mi ne tražimo socijalnu pomoć i lanč pakete već svoje zarađene plate. Samo isplatom svih zaostalih zarada mogli bismo da platimo zaostale račune, rate kredita i vratimo novac koji smo pozajmili od prijatelja i rođaka - kažu radnici.

Dodaju da ovakav potez prvog čoveka Grada govori o njegovom nerazumevanju njihovih problema i postavlja se pitanje da li uopšte postoji rešenje za “Goricu”.

Na ovo pitanje ni novinari “Južnih vesti” nisu uspeli da dobiju odgovor, jer je gradonačelnik Perišić bio nedostupan, a njegov portparol nije odgovarao na pozive novinara “Južnih vesti”.

Podsetimo, radnici “Gorice” su, kako kažu, u tihom protestu. Oni ne odlaze sa groblja, tamo i spavaju, jer nemaju para ni za hranu, ni za autobuske karte.

Platu nisu primili 8 meseci i zbog toga ni sebi ni svojoj deci, kako kažu, ne mogu da da obezbede hranu, da plate troškove i osnovne životne namirnice.

Oni traže da im se isplate sve zaostale zarade u najkraćem roku, a direktor “Gorice” Igor Jovanić je nedavno podneo ostavku, jer je kako kaže naišao na nesaradnju Grada u realizaciji programa reorganizacije ovog preduzeća.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • kaktus

    19:59 // 15. 5. 2016.

    Alo ZORANE, a kako ti spavaš?

  • Borko

    14:35 // 15. 5. 2016.

    Ni radnici Zavoda za urbanizam Niš nisu primili platu 6 meseci. Da vidimo ko je postavljao direktore ovih preduzeća i njih treba pozvati na odgovornost zbog zloupotrebe položaja. Koliko su krivi direktori ovih firmi još više su krivi oni koji su ih doveli na ta mesta. Sa direktorima mora da lete i oni koji su ih doveli na te položaje.

  • Milos

    14:11 // 15. 5. 2016.

    Strpite se jos malo , za koji dan Darko Bulatovic bice novi Gradonacelnik i odmah ce resiti problem JKP Gorica.

    • Зоран Васиљевић

      23:14 // 15. 5. 2016.

      Јел то онај војни инвалидски пензионер? Која му беше дијагноза за добијање инвалидности?

    • Cvele-Troš

      08:46 // 16. 5. 2016.

      Ovo stvarno zaboli kad ovako nešto pročitaš, Bulatović novi gradonačelnik_!_!_! Mislim da ludim. Niški političari odavno ne postoje. To su samo poltroni i uvlakači svoje koristi!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: