Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:55, 30. 10. 2017.

| Društvo

Radnici “Gorice” održali štrajk upozorenja, preduzeće se opet zadužuje

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Štrajk "Gorica"
Gradski većnik najavio da će biti usvojena nova pozajmica za "Goricu"; foto: radnici

Jednočasovnim štrajkom na niškom Novom groblju, kako kaže Rade Rašović, radnici “Gorice” opet su hteli da podsete nadležne da još nisu primili plate, a najavljuju i radikalnije proteste. Gradski većnik Igor Vojinović kaže da će se na sutrašnjoj sednici Veća doneti odluka da se ovo preduzeće opet zaduži.

Iako su planirali generalni štrajk, radnici JKP “Gorica” su, pojašnjava Rašović, obustavili rad samo na sat vremena. Međutim, kaže da radnicima već ponestaje strpljenja, jer još nisu primili platu za avgust i septembar.

Mi smo toliko ogorčeni da mislimo i da zatvorimo kapiju na Novom groblju, ali se nadamo da neće doći do toga, jer mi znamo da je to krivično delo, ali je to najmanje krivično delo koje će biti urađeno u “Gorici” - dodaje Rašović.

Osim što traže da im se isplati ono što su zaradili, ističe, zahtevaju da Grad javno objavi izveštaj radne grupe, koja je, kako tvrdi Rašović, pronašla “ogromne nepravilnosti u radu “Gorice”, od strane menandžementa preduzeća”. U tom izveštaju se vidi, kaže, kako je trošen novac građana i gde je gradski budžet oštećen.


Većnik najavio novo zaduživanje “Gorice” kod "Mediane"

Gradski većnik Igor Vojinović najavljuje da će na sutrašnjoj sednici Veća biti usvojena preporuka da se “Gorica” ponovo zaduži, iako je nedavno ovom preduzeću odobren dozvoljeni minus do 10 miliona dinara, koji je trebalo da se koristi za isplatu radnika.

Sutra će na sednici Gradskog veća biti usvojena preporuka javno-komunalnom preduzeću “Mediana” da odobri pozajmicu u iznosu od 10 miliona dinara, kako bi mogla da se reši njihova trenutna finansijska situacija i da izađu iz blokade - pojašnjava Vojinović.

Kaže i da bi ova pozajmica trebalo da bude dovoljna za plate radnicima “Gorice”.

Međutim, direktor ovog preduzeća Igor Novaković nije odgovarao na telefonske pozive novinara Južnih vesti da pojasni zbog čega će “Gorica” opet da se zadužuje, iako je pre samo nedelju dana rekao da će za plate radnika biti korišćen dozvoljeni minus, kao i da isplata kasni svega 10 dana.

Podsetimo, nakon velikih finansijskih problema pre par godina, jedina delatnost kojom se "Gorica" bavi je održavanje grobalja. I prethodno rukovodstvo im je odobravalo kredite, a zaduživali su se i kod drugih preduzeća, pa "Mediani" već duguju oko 80 miliona dinara koje su uzeli još 2015. Međutim, nedavno su radnici ponovo protestovali jer ne primaju plate, a tada im je većnik Vojinović obećao da će se njihovi problemi uskoro rešiti.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • nego..

    14:30 // 31. 10. 2017.

    ste videli Sajam Automobila kao Naisussa..?

    Oh wait, to izgleda samo čistačica nije došla na posao svojim kolima..

    Proširili parking, razmišljam, nije loše da tu vikendom tu bude auto-pijaca

  • Nemanja Djordjevic

    11:30 // 31. 10. 2017.

    Tako je i sad grad preporuku drugom javnom preduzecu tj naredba i da se na ovih 80 miliona duga da jos deset znaci jkp medijana u minusu 90 miliona ali se tamo poslovalo kako treba pa ima para jos postavljen direktor koji prima i izvrsava naredbe pa ajmo jos jedno javno preduzece u stecaj...od jednog nesposobnog menafldzmenta unistimo dva preduzeca

    • pa to rodjače

      14:26 // 31. 10. 2017.

      2 jednim potezom, kao hrabri krojač

  • Jovan Nikolic

    11:22 // 31. 10. 2017.

    Naravno grad daje preporuku jkp Mediani da opet pomaze goricu kao i do sad fk radnicki a te pare nikada nece videti......zasto grad ne pomogne goricu sami su postavili direktora i menadzment nije jkp mediana kojoj su isto tako bili duzni milione ....i tako grad tera dva preduzeca u kredite i dugove....cim su vedeli da se u medijani poslovalo domacinski i ima pare naredjuj

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: