Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:06, 20. 9. 2018.

| Društvo

Radnici “Gumoplastike” već treći dan štrajkuju glađu

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti, Jugpress
gumoplastika
Radnici u štrajku od ponedeljka, foto: bujanovac.com

Iako su se prijavili za socijlani program, od decembra prošle godine on nije ispaćen, te su radnici fabrike “Gumoplastika” kraj bujanovačkog sela Klenike, od ponedeljka krenuli sa štrajkom glađu. Osim neisplaćivanja socijalnog programa, država, kao većinski vlasnik ove firme, radnicima duguje i 12 miliona dinara za neisplaćene zarade.

Oko 40 radnika, kako je za Jugpress rekao predsednik štrajkačkog odbora Slavoljub Ristić, od ponedeljka štrajkuje glađu, a juče je intervenisala i hitna pomoć jer je njih desetak imalo teže tegobe.

Na ime neisplaćenih zarada nam se duguje 12 miliona dinara, za šta smo nas 43 tužili poslodavca i dobili presudu na sudu. Nama su takođe godinama unazad uplaćivane zarade znatno niže od minimalca, za šta nam duguju još 7,2 miliona dinara - kaže Ristić.

Prema presudama koje imaju, tvrdi Ristić, država duguje novac i radnicima koji nisu tužili fabriku, a za njih 31 država duguje još 5,4 miliona dinara.

Radnike je juče, kako kaže Ristić, posetio predsednik Koordinacionog tela za Bujanovac, Preševo i Medveđu Zoran Stanković, koji im je obećao da će intervenisati kod državnih organa kako bi se pomoglo radnicima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Овца за шишање

    18:51 // 20. 9. 2018.

    Ето ти га сад! А, нове фабрике, мањак радника итд, итд...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: