Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:42, 10. 8. 2016.

| Društvo

Radnici “Mediane” i zatvorenici čiste priobalje Nišave

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
zatvorenici-vanja-keser
Akcija čišćenja u susret kulturnim manifestacijama; foto: Vanja Keser

Košenje trave, vađenje rastinja i čišćenje reke uz samu obalu samo su neki od zadataka koje zajednički ispunjavaju radnici JKP “Mediana” i osuđenici niškog zatvora, kako bi uredili reku i kej u susret kulturnim manifestacijama.

Radovi koji su započeti juče trajaće nekoliko dana, a čistiće se deo Nišave i kej od kamenog mosta kod nekadašnjeg konzulata Grčke do Merkatora.

U ime grada želim da se zahvalim KPZ-u, ali i radnicima “Mediane” koji su dodatno angažovani na ovom uređenju i umnogome će doprineti lepšoj slici grada kada očekujemo destine hiljada posetilaca Niša u vreme najznačajnijih kulturnih dešavanja u gradu - rekao je gradonačelnik Darko Bulatović.

zatvorenici2-vanja-keser foto: Vanja KeserOn je dodao da očigledno predviđeni kapaciteti i redovne aktivnosti “Mediane” ne mogu da daju željeni efekat, a za to su u najvećoj meri “zaslužni” građani koji ne vode računa o svojoj okolini.

Zbog toga apelujem na sugrađane da povedu više računa o higijeni javnih prostora, kako bi ono što sada bude uređeno trajalo što duže - poručio je gradonačelnik.

Na čišćenju je angažovano 25 radnika “Mediane” i 20 osuđenika koji su se dobrovoljno prijavili za akciju čišćenja.

Podsetimo, već sinoć je na keju održan prvi koncert pratećeg programa Nišvila, a od sutra počinje i zvanični program ovog muzičkog džez festivala. Satnicu kompletnog festivala pogledajte i preuzmite ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Нишевљанин

    16:37 // 10. 8. 2016.

    Браво за акцију и укључивање осуђеника у исту. Акцију је потребно проширити од Железничког моста до Меркатора и то најмање два до три пута годишње,а не само пред културне манифестације.Са акцијама чишћења корита и приобаља почети у пролеће (мај - јун), а завршити у јесен.Позвати и грађане, омладину и друге волонтере.Ко се укључи најмање трипут попуст на неки од комуналних рачуна 10-15%.Што да не?!

  • nenad 2008

    15:06 // 10. 8. 2016.

    A, Gabrovačka reka? Šta sa njenim priobaljem? I koritom. Makar, od železničkog mosta do ušća u Nišavu. Posebno pored spom. Ć. Kula. Ruglo. I sramota. Grada ili ljudi koji se naslanjaju na reku, svejedno.

  • Dana

    13:25 // 10. 8. 2016.

    Sve pohvale,ali u ovu akciju treba uključiti i funkcionere,čisto da de seže odakle su došli.Od motike i grabulje svako bezi

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: