Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:00, 11. 1. 2018.

| Društvo

Radnici "Niš ekspresa": Rukovodstvo nas primoravalo da prodajemo akcije

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
autobus2.jpg
Zaposleni u ovoj firmi se plaše otkaza; arhivska fotografija

Na desetine radnika prevoznika Niš ekspres, nekada gradskog preduzeća, već mesecima se obraćaju redakciji Južnih vesti zbog toga što ih, kako tvrde, iz firme primoravaju da prodaju akcije. Zbog straha od gubitka posla, niko od njih nije želeo da izađe u javnost, ali su kazali da su pod pretnjom otkaza ili premeštanja na drugu poziciju zbog akcija koje poseduju.

Do redakcije su dolazile i informacije da se traže akcije i onih koji ne rade u Niš ekspresu, ali da su rođaci onih koji su vlasnici ovih hartija od vrednosti i koji su zaposleni kod ovog prevoznika.

Pretnje se upućuju radnicima koji imaju deonice i našim rođacima, roditeljima koji imaju deonice. Vrše se razni pritisci na nas i dosta nam se preti da ćemo dobiti otkaze na poslu ili da ćemo biti prebačeni na drugo radno mesto ge je plata manja i posao teži - napisali su radnici Niš ekspresa.

Južne vesti su ove tvrdnje pokušale da provere još početkom novembra, ali tada nikakav odgovor iz Niš ekspresa nije stigao. Novinar nije uspeo ni da stupi direktno u kontakt sa direktorom Zoranom Jovanovićem.

Tek sada, kada su novinari ponovo poslali pitanja mejlom na adresu ovog prevoznika, tražeći još jednom konkretne odgovore na pitanja da li se vrši pritisak na zaposlene kako bi prodali svoje hartije od vrednosti koje ih čine suvlasnicima kompanije, od Niš ekspresa je stigao odgovor da otkupljuju akcije u skladu sa zakonom, kao i da trenutno nema ponuda za otkup. Na konkretna pitanja o eventualnim pretnjama i ucenama zaposlenih, u ovoj kompaniji nisu odgovorili.

Niš ekspres vrši trgovanje akcijama u skladu sa Zakonom o hartijama od vrednosti preko Centralnog registra hartija od vrednosti i ovlašćene brokerske kuće. Trenutno nema ponuda za otkup akcija Niš ekspresa - naveli su u odgovoru iz Niš ekspresa.

Inače, u dokumentima na sajtu Niš ekspresa piše da su tokom prošle godine bile otvorene ponude za kupovinu akcija, te da je kompanija pribavila akcije. Poziv je bio otvoren od juna do oktobra kada su akcije vrednovane 700 dinara, a vlasnici su mogli da prodaju akcije i novembra i decembra, kada je Niš ekspres takođe otkupljivao, ali po većoj ceni.

Podsetimo, Niš ekspres je 2008. godine privatizovan, a tada je prodat konzorcijumu koga čine radnici tog preduzeća i kompanija povezana sa Miroslavom Miškovićem Delta real estate. Prema podacima iz Centralnog registra, radnicima kao akcionarima pripada oko 9 % vlasništva Niš ekspresa.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Carolija

    16:46 // 11. 1. 2018.

    Sta mladi narastaji da ocekuju dok pevaju i zlo ne misle, a ne znaju sta ih ceka i koliko drzava zaista misli na njih. Njima ostaju akcije od prirodnih lepota zemlje koje su ostale, jer su sve firme vec prodate.

  • Pavlo

    15:24 // 11. 1. 2018.

    Prodali ste Miskovicu 91% akcija , svaka cast !

  • Konsalting

    14:39 // 11. 1. 2018.

    Treba novac od prodaje akcija sto pre i pametnije uloziti i potrositi da ih ne bi "pripale" drzavi ili ponovo vlasniku preduzeca. Da ne bude dala kuma pa uzela.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: