Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:33, 20. 12. 2016.

| Društvo

Radnici Poljoprivredne stručne službe u štrajku dobili otkaze na kućne adrese

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Poljoprivredna strucna sluzba Prokuplje foto LJ.M.
Štrajkovali tražeči smenu direktora, a dobili otkaze; foto: Lj.M.

Nakon što su krajem novembra stupili u štrajk tražeći, između ostalog, smenu direktora Poljoprivredne stručne službe, 6 od 8 radnika dobilo je otkaze na kućne adrese. Direktor tvrdi da su nezakonito štrajkovali.

Zbog, kako tvrdi, nezakonitog štrajka i nedolaska na posao od početka štrajka, direktor Službe Aleksandar Radulović je na kućne adrese savetodavcima poslao rešenja o prekidu radnog odnosa. 2 Aleksandar Radulović, direktor PSS Prokuplje foto Lj.M. Radulović kaže da su otkazi uručeni zbog nezakonitog štrajka; foto: Lj.M.

I pored pismenog upozorenja koje im je poslato na kućne adrese da se vrate na svoja radna mesta, oni od 28. novembra ne dolaze na posao - kaže Radulović.

Direktor tvrdi da će rešenja o prekidu radnog odnosa biti uručena i preostalim savetodavcima ako ne opravdaju svoje odsustvo sa posla. Dodaje i da će do kraja godine biti primljeni novi savetodavci koji su završili odgovarajuće fakultete.

Sa druge strane, savetodavci koji su u štrajku naglašavaju da se po cenu otkaza ne vraćaju na svoja radna mesta dok se ne smeni aktuelni direktor.

Kažu da su se obraćali svim nadležnim institucijama, da je sa problemom Službe upoznat ministar Branislav Nedimović, a pomoć u rešavanju problema su tražili i pisanim putem od samog premijera Aleksandra Vučića.

Čekamo razrešenje ove situacije, a do tada niko od savetodavaca u štrajku se ne vraća na posao dok se ne ispuni naš prvi uslov sa početka štrajka, a to je smena direktora – ističu savetodavci.

Tvrde i da se većina i ne sme vratiti na posao jer se, kažu, plaše verbalnog, ali i fizičkog napada od strane direktora.

Inače, savetodavci podsećaju da su štrajk započeli zbog “izrazito loše finansijske situacije i neobezbeđenih uslova za rad od strane rukovodstva Poljoprivredno stručne službe u Prokuplju”.

Napominju da su njihovim štrajkom pogođeni, pre svih, poljoprivredni proizvođači koji su uskraćeni za stručne savete.

Poljoprivredna stručna služba u Prokuplju je inače pod ingerencijom Ministarstva poljoprivrede i osnovana je pre 7 godina, a pokriva sve 4 opštine Topličkog okruga - Prokuplje, Blace, Kuršumliju i Žitorađe.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: