Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

07:12, 7. 3. 2011.

| Društvo

Radnici "Trgocentra" prete samopovređivanjem

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti

LESKOVAC – Tridesetak radnika „Trgocentra“ koji imaju pravosnažne i izvršne sudske presude, zatražili su od Osnovnog suda u Leskovcu da „pod hitno“ proda lokale njihovog nekadašnjeg preduzeća u Niškoj ulici kako bi im se namirila potraživanja.

- Godinu dana čekamo prodaju lokala u Niškoj ulici, ali i dva naša stana, jer samo tako možemo da naplatimo dvadeset zaostalih minimalnih zarada – kaže Snežana Dimitrijević, predsednica Samostalnog sindikata u „Trgocentru“.

Na protestu koji je organizovan ispred zgrade Osnovnog suda, čulo se da su „svi spremni da iseku vene i da svojom krvlju obeleže ovu pravosudnu instituciju“.

- Tražimo minimalac od 15.000 dinara, jer smo bolesni i nemamo ni osnovne uslove za preživljavanje – podvlači Dimitrijevićeva.

Pravni zastupnik radnika advokat Milorad Marjanović kaže da su mu „ponuđeno dva miliona dinara da ne bi pravio problem“ i kako bi imovina „Trgocentra“, koja vredi 250.000 evra, bila prodata za deset hiljada evra.

Advokat Marjanović, međutim, nije preciirao ko mu je nudio novac, ali ističe da će podneti disciplinsku i krivičnu prijavu protiv sudije u ovom sporu uz zahtev da bude razrešen, jer je najnovijom merom, odlaganjem licitacije, izigrao zakon.

Sudija Časlav Rajković kaže, međutim, da nije sporno vlasništvo lokala „Trgocentra“ u Niškoj ulici i dva stana koji su zakupljene daleke 1994. godine, ali da je prodaja odložena dok se ne razreši kompletrna pravna situacija.

„Trgocentar“, nekada izuzetno uspešna firma, prodat je 2005. godine biznismenu iz Vlasotinca Goranu Bosiću, jednom od suvlasnika nekada čuvenog trgovinskog lanca „Miloščić“.

U Trgocentru je u trenutku promene vlasničke strukture bilo zaposleno 70 radnika, koji godinama preživljavaju pravu agoniju, jer su ostali bez radnih mesta i nije im isplaćeno dvadeset minimalnih zarada.
 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Slični tekstovi
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: