Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:36, 11. 11. 2010.

| Društvo

Radnici čuvali "Prvi maj"

Autor:Vladimir VeljkovićIzvor:Južne vesti

PIROT - Radnici Industrije odeće „Prvi maj“ juče su sprečili prinudnu plenidbu mašina i nekoliko vozila iz voznog parka Fabrike.

Prinudnu plenidbu zakazao je Privredni sud, jer nekadašnji vlasnik Đorđije Nicović i firma Irva investicije nisu izmirili obavezu prema dobavljaču opreme.

Zoran Živković, predsednik Samostalnog sindikata Fabrike kaže da su radnici samoiniciajativno odlučili da zaštite imovinu, koja se trenutno koristi u procesu rada. Nekadašnjem vlasniku ova oprema priznata je kao investicija shodno Ugovoru o privatizaciji.

Predstavnici menadžmenta i sindikata Fabrike u razgovoru sa sudskim izvršiteljem odložili su odluku Suda, uz obrazloženje da Prvi maj kao preduzeće u restruturiranju ne podleže izvršenju i prinudnim naplatama.

Cilj restrukturiranja je upravo da se Fabrika sačuva od stečaja i prinudne naplate poverilaca.

Rešenje će, prema Živkovićevim rečima, biti traženo u razgovoru sa predstavnicima Agencije za privatizaciju.


Privatizacija

"Prvi maj" prodat je marta 2007. godine konzoricijumu koji je predvodilo preduzeće Irva investicije, Đorđa Nicovića, za 1.750.000 evra. Prema finansijskim podacima iz završnog računa Prvog maja, u 2007. i 2008. godini preduzeće je poslovalo pozitivno, dok je u 2009. zabeležilo minus od skoro 120 miliona dinara.

Agencija za privatizaciju raskinula je maja ove godine privatizaciju u fabrici "Prvi maj" iz Pirota, kada su sa Đorđijijem Nicovićem raskinuti i ugovori o kupovini niške industrije tekstila Nitex i Rudnik iz Gornjeg Milanovca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: