Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:30, 10. 6. 2022.

| Društvo

Radnici iz Kuršumlije ne odustaju: ili plate ili blokada zgrade Opštine

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
radnici
Održan još jedan sastanak u nizu radnika kuršumlijskih preduzeća; Foto: D. Đ.

Nakon višemesečnih pokušaja da se mirno reši njihov problem neisplaćenih dugovanja od 2004. godine do danas, oko 750 radnika nekadašnjih kuršumlijskih fabrika "ŠIK Kopaonik", Konfekcija "7. juli", Zadruga "Budućnost" i "Metalac" predali su policiji dopis i najavu da će narednog četvrtka 16. juna blokirati zgradu Opštine Kuršumlija.

Blokada će početi od 7 sati ujutru i kako naglašavaju neće dozvoliti ulaz zaposlenim opštinarima dok lokalna vlast ne donese konkretnu odluku i uključi se u rešavanje problema.

Kažu da će naknadno odlučiti za nastavak i dalje blokade, ali i najavljuju da će istrajati u svojim zahtevima jer su, po njima, pravda i zakon na njihovoj strani. radnici Radnici ispred policijske stanice predali zahtev i najavu blokade; Foto: D. Đ.

Na još jedan u nizu sastanaka radnika i poverilaca propalih kuršumlijskih preduzeća koji je održan u sali Opštine Kuršumlija, govorili su obespravljeni radnici. Svako od govornika je izneo svoje viđenje problema, ali su svi bili jedinstveni u stavu da se ne odustane od zahteva - kaže jedan od predstavnika radnika iz Kuršumlije.

Dodaje da je, pošto nema naznaka da će se rešiti problemi radnika i poverilaca, bilo različitih predloga kako nastaviti “dalju borbu” , pa je doneta odluka da nakon tog sastanka svi zajedno odu do policijske stanice i predaju dopis u kome najavljuju blokadu zgrade Opštine. zahtev Zahtev koji je predat policiji; Foto: D. Đ.

Inače, oko 750 radnika propalih firmi u Kuršumliji traže da im država isplati zaostala dugovanja od 2004. godine do danas, koja iznose oko 250 miliona dinara.

Radnici tih preduzeća imaju izvršna sudska rešenja na osnovu kojih traže da im se isplati novac.


I ranije najavljivali blokadu

Radnici su i ranije u nekoliko navrata najavljivali blokadu puta Niš-Priština, ali su nakon sastanaka u zgradi Opštine i obećanja predstavnika lokalne vlasti i Vlade Srbije da će im rešiti problem, odustali.

I tada su upozoravali da su od blokade odustali, ali ne i od svojih potraživanja. radnici U četvrtak radnici najavljuju totalnu blokadu Opštine; Foto: D. Đ.

Predstavnici radnika su u prethodnom periodu popisali sve bivše zaposlene kojima se duguje novac, lokalna vlast u Kuršumliji im je obećala da će ih podržati, a bilo je naznaka i da će se nadležno Ministarstvo finansija i Vlada Srbije uključiti u rešavanje ptoblema.

Međutim, do danas niko im se konkretno nije obratio, a i one institucije koje su im odgovorile na poslate dopise ili su se oglašavale nenadležnim ili su slale nevažne informacije koje se ne tiču radnika i toga šta su oni tražili u dopisu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • zoran milić

    15:31 // 13. 6. 2022.

    ma nije valjda...da blokiraju opštinu...sa kojim pravom...ispada da smo im svi krivi što oni nisu znali da sačuvaju najjačeg drvopreradjivača na Balkanu...ta priča je završena...neće dobiti ništa jer se iz ničega ne može dobiti nešto...imali su hiljadu načina da ‚‚Kopaonik‚‚ sačuvaju ...jednostavno ih ili nije bilo briga ili su bistrili svetsku politiku umesto da misle na sebe i svoju decu...

  • Steva n

    15:02 // 10. 6. 2022.

    Naravno da nemaju hrabrosti za to.

  • Žvalavi pastir Šizoje

    12:05 // 10. 6. 2022.

    Знате шта мој Ристивоје, предводник стада, искоментариса, каже - још не гласаше главног пастира са 100%, ако им је!
    Још овчице блеје од смејање, не могу и' умирим!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: