Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:33, 22. 10. 2020.

| Društvo

Radnici još jednog gradilišta u Nišu iskopali ostatke, pa pozvali arheologe

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Novo gradiliste, mozda nalaziste; foto: JV
Sumnjaju da je reč o još jednom nalazištu; foto: JV

Šef gradilišta koje se nalazi nekoliko desetina metara od onog na kome su prošle nedelje već pronađeni ostaci vizantijskog objekta, prijavio je da su pronašli nešto za šta se sumnja da su arheološki ostaci. U Zavodu za zaštitu spomenika kažu da njihov arheolog ispituje da li je i ovde reč o arheološkim ostacima ili ne.

Novo gradiliste, mozda nalaziste 1; foto: JV Ispituju da li je reč o arheološkim ostacima; foto: JV U neposrednoj blizini gradilišta na Bulevaru Svetog Pantelejmona u Nišu, gde je deo radova zaustavljen zbog arheološkog nalazišta, sumnja se na još jedno.

Novinari su na terenu zatekli građevinsku inspektorku i arheologa, ali oni nisu želeli da otkriju da li su i na tom gradilištu pronađeni arheološki ostaci.

Direktorka niškog Zavoda za zaštitu spomenika Ljiljana Berić kaže da je ovog puta šef gradilišta sam prijavio da je tokom pripremnih radova nešto iskopano i pronađeno. Još je nepoznato da li je reč o arheološkim ostacima. Novo gradiliste, mozda nalaziste 2; foto: JV Gradilište na svega nekolilo stotina metara od prvog; foto: JV

Šef tog gradilišta novog je sam prijavio da je nešto pronađeno i zvao ih je da dođu da vide šta je. Još se nisu vratili sa terena, tako da trenutno ne znam da li je zaista nešto proneđeno, trebalo bi da imamo više informacija popodne - kaže Berićeva.

Podsetimo, pre skoro nedelju dana su nakon prijave građana pronađeni ostaci nekog vizantijskog objekta na mestu gde se gradi stambeno-poslovni objekat, a investitor je obećao pomoć i radovi su prekinuti u delu gde je nalazište.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Musa

    20:23 // 24. 10. 2020.

    Nije problem ... platite čoveku dangubu i dajte mu drugi plac iste površine i vrednosti na sličnoj lokaciji , a oni neka si rčkaju po rupi do sudnjega dana ..

  • Pera

    23:07 // 22. 10. 2020.

    Ovi iz Zavoda za zaštitu kunu ove što su pronašli jer moraju da rade svoj posao a ne mogu da legaju i da rade privatno u toku radnog vremena.

  • piramida

    16:06 // 22. 10. 2020.

    kad se gradila prva zgrada kod kružnog toka na Somborski Bulevar, pri kopanju se video vrh piramide koja je izašla na početku ulice

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: