Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:30, 11. 7. 2022.

| Društvo

Radnici kuršumljskih firmi nastavljaju štrajk glađu u sali Opštine

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
radnici
Radnici ponovo započeli štrajk glađu u sali Opštine; Foto: Lj. M.

Nakon što su prošle nedelje organizovali jednodnevni štrajk glađu, stotinak radnika propalih kuršumlijskih državnih firmi koji od 2004. godine imaju zaostala potraživanja, ponovo su od jutros u sali Skupštine i nastavljaju štrajk glađu. Iako ne znaju koliko će izdržati, kažu da oni od svojih potraživanja neće odustati.

Predstavnici radnika nekadašnjih kuršumlijskih fabrika "ŠIK Kopaonik", Konfekcija "7. juli", Zadruga "Budućnost" i "Metalac" tvrde da se radi o starim i iznemoglim ljudima koji su narušenog zdravlja i štrajk glađu samo dodatno pogoršava njihovu situaciju. radnici Radnici traže zaostala dugovanja za koja imaju izvršna sudska rešenja; Foto: Lj. M.

Ovi ljudi su na ivici životne egzistencije, većina je bolesna i nema ni za osnovne životne potrebe. Penzije koje prima većina radnika su do 20.000 dinara i ne podmiruju ni novac za lekove. Mi nismo spremni da se bijemo sa policijom, da blokiramo puteve i ugrožavamo druge ljude, želimo samo da nadležni pronađu rešenje za naš problem - kažu radnici.

Dodaju da godinama trpe i gladni i žedni, a da država ništa nije uradila da ih zaštiti od samovolje raznih pojedinaca koji im nisu isplaćivali ni plate ni doprinose, ali su, tvrde, za njih uzimali ogroman novac.

Inače, oko 920 radnika propalih kuršumlijskih firmi imaju izvršna sudska rešenja i traže da im država isplati zaostala dugovanja od 2004. godine do danas, koja ukupno iznose oko 250 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • za kragujevčane od pileta mleko, a južnjacima se krv na slamčicu pije

    06:16 // 12. 7. 2022.

    Gde je država od Kruševca ka Makedoniji i Bugarskoj?
    Dobri smo kada punimo državnu kasu, ali kada treba da se pomogne ljudima tada ne postojimo.
    U Kruševcu gradili Kovid centar da bi maltretirali niške zdravstvene radnike radom van mesta stanovanja, jer uKruševcu ne postoji kadar za rad u bolnici, ali oni imju Gašića, a mi Sotirovsku...

  • Ivan

    20:01 // 11. 7. 2022.

    Vulin je imao neki govor i tad je reko da Kuršumlija ne sme da padne...što mu se ne obratite,možda može da vas poveže sa tetkom?

  • Filozof

    18:12 // 11. 7. 2022.

    Ima jedna ulica sa velikim U, od Dedinja ka Topciderskoj zvezdi jako je zgodna za sve vrste sve vrste protesta ...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: