Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:56, 6. 4. 2020.

Radnici negoduju zbog prinudnih odmora, u sindikatu kažu isplativiji odmor nego plaćeno

leoni Zaposleni negoduju zbog odmora; Ilustracija; Foto: Lj. M.

Zaposleni pojedinih niških firmi žale se što ih poslodavci primoravaju da u periodu vanrednog stanja iskoriste i stare i nove godišnje odmore, a kako kažu, u obavezi su da potpisuju i saglasnost za to. Dok u Ministarstvu rada kažu da o odmoru odlučuje poslodavac u konsultaciji sa zaposlenim, iz sindikata poručuju da je odmor bolja opcija za radnike.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • iva

    15:41 // 6. 4. 2020.

    kako vlasnici velikih trgovina mogu da nateraju majke koje ne radd zbog brige o deci da sada koriste i novi godisnji odmor,bez saglasnosti vec samo te pozovu i tras na novi godisnji. Jel su te majke krive za epidemiju? Dajte da vodimo i decu da rade na kasama posto kuci nema ko da ih cuva. SRAMOTA!

  • tigrovac

    15:20 // 6. 4. 2020.

    Jesu rekli da se odmor ne dira,sta da raim kad mi trebaju slobodni dani???I sta se sindikat petlja ionako ih niko nista ne pita niti nejve faljde od njih.

    • doslo je nasih 5 minuta

      15:26 // 6. 4. 2020.

      Dzaba je redukovala kad radi onaj pogon u kom je obolela radnica.Ali za sve ove postoji lek,i za beneton,i za tigar,i za michelin,i za juru…lepo kazite prijateljima da ne kupuju njihove proizvode,kaznite i vi njih po dzepu kao oni vas po dzepu i zdravlju.I cim nadjete bolji posao,a ima ga i bice ga,bezite.A vlast kaznite na izborima.

  • Igor

    17:56 // 6. 4. 2020.

    Jadan je takav sindikat.

  • Victor Belicoff

    08:27 // 7. 4. 2020.

    I dolazimo na najbitnije pitanje od svih!
    Zašto nema fabrika ovog tipa u Beogradu?
    Iz ličnog iskustva vam tvrdim da gospodu iz Bg'a ne bi mogli ni puškom da uvedete u ove pogone! U BG'u običan radnik neće ni patike da obuje za platu od 30.000 dinara i radno vreme od 4 sata dnevno! Provereno i to još pre par godina a sada i još gora situacija! Drže se svi zajedno dok mi eto skačemo prvi u vatru!

  • Victor Belicoff

    08:21 // 7. 4. 2020.

    Aman ljudi nađite drugi posao i gotova stvar! Radio sam par godina u jednoj kompaniji do pre nekoliko godina i evo vam čist primer naše kolektivne gluposti ovde na Jugu Srbije!
    Kada je bilo potrebno da se radi popis poslodavcu je bilo jeftinije da šalje nas Nišlije za BG i plati i put, smeštaj u hotelu, prekovremeno, dnevnice i slično no da sve to plati gospodi iz Bg'a jer je njima plata veća 50%

  • Hans ali srpski

    08:09 // 7. 4. 2020.

    Odmor se i placa, a koliko njih je naterano na neplaceno odsustvo?
    E moja Srbijo.....

  • Kristina jovic

    14:38 // 7. 4. 2020.

    Da a koliko njih nemaju prevoz i ne dolaze na poso, sede kuci, uzivaju, ne rizikuju da zaraze svoje ukucane i na kraj dobice plate kao i mi koji radimo... Neki direktori i rukovodioci i ne dolaze na poso i kad nine vandredno stanje, imaju sstranacki sastanak, pa svaki dan li imaju sastanak, sramota bre vise, sramota, bruka, nepravda, uzas

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: