Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:40, 3. 11. 2023.

| Društvo

Radnici niškog DKC-a nude Gradu kompromis

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
IMG-ee48b1cad687b87a45e9220c18b39692-V
Ponudili Gradu "jedino moguće i prihvatljivo rešenje"; foto: S. V.

Nakon pregovora sa Gradom, kolektiv Dečijeg kulturnog centra i članovi sindikata “Nezavisnost” ponudili su rešenje čelnicima Grada - traže izmenu i dopunu Odluke o osnivanju Dečijeg kulturnog centra Niš i da se zaposlenima obezbedi mogućnost licenciranja. Pristaju na spajanje sa "Divljanom", ali pod svojim uslovima.

Zaposleni navode da se problem u procesu spajanja Dečijeg kulturnog centra Niš i Ustanove “Divljana“ u velikoj meri zakomplikovao pa su čelnicima Grada ponudili, kako kažu, jedino moguće i prihvatljivo rešenje.

Predlažemo: Izvršiti izmenu i dopunu Odluke o osnivanju Dečijeg kulturnog centra Niš 397/2018-22 od 30.11.2018. godine. U delu delatnosti u potpunosti preslikati član 17. i član 18. Statuta Dečijeg kulturnog centra Beograd br. 411-1 od 08.08. 2022. godine. U članu 18. pomenutog Statuta dodati podšifre (ostale delatnosti) iz člana 12. Statuta DKORC - predlozi su DKC-a.

Traže i da priprajanje “Divljane” bude sa unapred jasno preciziranim budžetom za svako sistematizovano radno mesto.

Pošto su ranije tvrdili da ne mogu biti licencirani za rad u novoj Ustanovi, radnici traže da se obebedi mogućnost licenciranja svih zaposlenih koji su u uključeni u neposredni rad sa decom.

Gore navedeni predlog smatramo kao jedino moguće, komopromisno rešenje ovog velikog problema, kome se u ovom trenutku ne nazire kraj - kažu iz DKC-a.

Podsetimo, radnici DKC-a nezadovoljni nizom odluka o osnivanju Dečijeg kulturno-obrazovno-rekreativnog centra počeli su sa protestuju sa jednim zahtevom - da se ne spoje sa “Divljanom”. Tražili su da se skupštinska Odluka povuče i da se vrati šifra Dečijem kulturnom ceturu. Nakon razgovora sa gradonačelnicom, ostavili su mogućnost da dođe do spajanja tih ustanova, a da radnici budu zadovoljni.

Za subotu 04.11.2023. godine u 13 sati najavljuju novi protest "Sačuvajmo Dečiji kulturni centar Niš".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Божидар

    08:47 // 8. 11. 2023.

    И дођосмо до суштине наводне борбе и бриге за дечју културу, која би, замислите била угрожена ако би дошло до спајања ДКЦ са одмаралиштем у Дивљани (не у Дивљанама). Од свега остаде само огољена борба да се сачувају стечене позиције. Колико видим са приложене слике, има више запослених него ли деце која долазе по дневну дозу културе.
    Где вам је репортажа о одмаралишту.Зашто је нема?

  • Mirjana

    08:58 // 4. 11. 2023.

    Direktor Decijeg centra sa nezavisnim sindikatom presla u opoziciju zato poziva na rusenje gradonačelnika

    • Torpedo

      20:55 // 4. 11. 2023.

      Mani direktorku i opoziciju, upisi kurs maternjeg jezika, ne brukaj se ! Nek ti kazu tvoji sefovi botova, da si nepismena, mada ni oni nisu bolji !

  • Zlobnik II

    17:47 // 3. 11. 2023.

    Precednik će vam izadje "u susretu" !
    On ima razumevanja za takve , koji ga izglasaše ! Pogotovo za one sa diplomom, što reče g-dja @Mira !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: