Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:45, 17. 5. 2011.

| Društvo

Radnici oduzeli direktoru pečat preduzeća

Autor:B.R.Izvor:Južne vesti
Darko Kuzmanović

BLACE – Darku Kuzmanoviću, v.d. direktora sportsko-turističko- trgovinskog centra „Nirvana“ u Blacu, radnici su oduzeli pečat preduzeća.

Kao razlog navode da se plaše da će Kuzmanović „zloupotrebiti pečat i nenamenski potrošiti novac".

Kuzmanović tvrdi da su radnici nasilno ušli u njegovu kancelariju i oduzeli mu pečat.

– Ja bez njega ne mogu da radim. Radnici su na ovaj način pokazali svoju samovolju i nepoštovanje zakona. Problem je nastao jer traže od mene da novac koji je pristigao na osnovu projekta koji smo uradili zajedno sa Kancelarijom za mlade blačke opštine, utrošim na plate. Oni redovno primaju lične dohotke iz budžeta, jer je osnivač institucije koju vodim Opština, a ta dva miliona dinara koje imamo su namenski isplanirana sredstva za realizaciju projekta „Sajam omladinskog turizma Topličkog okruga“ i „Progresivni mladi“. Ako bi od tih para njima dao novac, kršio bih zakon. Ja to neću da uradim - kaže Kuzmanović

On dodaje da sumnja da su „radnici poučeni od strane predsednika opštine Blace Nebojše Milosavljevića da ometaju rad ustanove“ i kaže da je o svemu obavestio policiju, Trezor, čak i predsednika opštine da pečat više nije kod njega.

Predsednik blačke opštoine Nebojša Milosavljević mu je, kako tvrdi Kuzmanović rekao da treba da podnese ostavku.

- Mene je na ovu dužnost imenovala Skupština i samo ona može da me smeni. Ukoliko odbornici izglasaju moje nepoverenje, ja ću otići, ali ovakav nezakonski postupak zaposlenih ne sme se tolerisati - komenatariše Kuzmanović.

Zbog pečata koji je kod radnika, kasni realizacija projekta „Progresivni mladi“ za koji je Evropska Unija dala 1,1 milion dinara.

Miloš Čolić, menadžer projekta, koji je donedavno bio koordinator blačke Kancelarije za mlade stao je na stranu Kuzmanovića i tvrdi da su opštinske institucije u nemilosti predsednika opštine, koji „ometa rad i sprovođenje projekta koji afirmišu mlade u Blacu“.

– Naš novac za projekte koji je u toku je na podračunu STTC „Nirvana“, jer smo mi deo te institucije. Sada ne možemo da dođemo do njega. Predsednik to namerno radi, jer dok sam bio koordinator Kancelarije terao me je da nenamenski trošim novac. Zbog toga sam u novembru podneo ostavku i kasnije me je Kuzmanović angažovao da uradim ovaj koji je u toku - objađnjava Čolić svoj položaj.

Predsednik Blaca Nebojša Milosavljević kaže da je Čolić za njega fizičko lice, čije izjave neće da komentariše.

- Što se tiče oduzimanja pečata Kuzmanoviću, upoznat sam sa slučajem, ali to je stvar koju su radnici sami inicirali. Od njih sam čuo da su narušeni međuljudski odnosi u instituciji i da Kuzmanović ne razgovara ni sa jednik radnikom. Ja lično nisam zadovoljan njegovim radom i ovih dana ćemo sazvati sednicu Skupštine na kojoj ćemo ga razrešiti dužnosti. Do tada, Upravni odbor STTC „Nirvana“ je odlučio da se njemu oduzme pečat, kako ga ne bi zloupotrebio - izjavio je Milosavljević.

On dodaje da STTC normanlo funkcioniše, jer „radnici i pored toga što ne razgovaraju sa direktorom, obavljaju svoje redovne aktivnosti“.


Gvozden Grujić, koji je zaposlen u STTC „Nirvana“ i čije ima stoji u izveštaju prosleđenom policiji, gde se navodi da je on predvodio grupu radnika kaže da nije nadležan da daje izjave, ali da je na zboru radnika odlučeno da se direktoru oduzme pečat kako ga ne bi zloupotrebio.

– Dogovor je bio da novac koji je pristigao ide na naše plate. On to nije ispoštovao i mi smo odlučili da mu oduzmemo pečat - kratko je prokomentarisao Grujić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • vlada

    22:54 // 17. 5. 2011.

    Mnogo tesko da napravi novi

  • Dejan

    13:11 // 17. 5. 2011.

    "...da je na zboru radnika odlučeno da se direktoru oduzme pečat kako ga ne bi zloupotrebio...."

    Kao u zlatnim samoupravnim vremenima ha ha ha...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: