Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:32, 2. 11. 2018.

| Društvo

Radnici povređeni u "Nisalu" bili bez zaštitnih odela

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Zaštitna oprema šlem fluo prsluk
Nazgoda se dogodila u trećoj smeni; ilustracija; foto: JV/M.J.

Opekotine koje su trojica radnika niške fabrike Nisal zadobila na poslu, kažu u Ministarstvu za rad, nastale su jer njihova zaštitna oprema nije bila kompletna. Nedostajala su im specijalna odela, koja fabrika ima, tvrdi pravni zastupnik Nisala, ali ih radnici nisu obukli.

Nezgoda u niškoj fabrici dogodila se pre dvadesetak dana, kada se istopljeni aluminijum izlio. Trojica radnika zadobila su lake povrede, kažu u Ministarstvu, dvojica su zadržana u Kliničkom centru, a jedan pušten na kućno lečenje.

Povređeni su imali zaštitnu opremu: zaštitne cipele, zaštitni šlem, zaštitne rukavice i zaštitne naočare, ali nisu imali zaštitna odela koja nisu zapaljiva i koja su propisana Aktom o proceni rizika preduzeća, kao i Pravilnikom o ličnoj zaštitnoj oprema preduzeća, već su na sebi imali radna odela od keper platna - kažu u Ministarstvu.

U Ministarstvu nisu odgovorili na pitanje čija je odgovornost bila to što je zaštitna oprema radnika bila nekompletna. Ipak, pravni zastupnik Nisala Predrag Milanović kaže da odela postoje, ali da ih radnici često ne nose.

Zaštitna odela kada je u pitanju gornji deo tela nisu imali. Da nisu imali kacigu i naočare bilo bi još gore. Imaju zaštitna odela, ali ih često ne oblače, pogotovu kada je u pitanju treća smena, pa je manja kontrola od strane rukovodilaca po pogonima - priča Milanović.

Južne vesti su pokušale da dobiju i komentar radnika. Ipak, predsednik tamošnjeg sindikata Saša Jović rekao je da sam ne zna šta se desilo, da su radnici i dalje na bolovanju, te da njihove brojeve telefona može pokušati da nabavi tek kada se vrate na posao.

Međutim, na molbu da pokuša brže da dođe do kontakt telefona radnika, Jović je optužio novinarku za "senzacionalizam, želju da optuži Nisal" i prekinuo poziv.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Srbislav

    11:24 // 2. 11. 2018.

    Radnici oblače zaštitna odela samo pred snimanje negog TV priloga iz fabrike ili sa gradilišta.

  • Mara

    09:43 // 2. 11. 2018.

    Strasno

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: