Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:28, 15. 3. 2016.

| Društvo

Radnici sprečili uklanjanje kioska iz centra Leskovca

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
stigli-po-kiosk.jpg
Inspektori kažu da će naredni put zatražiti asistenciju policije; foto: D.M.

Radnici privatne trgovinske radnje "Bolero" protestovali su danas ispred Osnovnog suda u Leskovcu, a zatim odbili da napuste jedan od 4 kioska u vlasništvu te trgovine koji su komunalni inspektori došli da uklone iz centra grada.

Inspektori su na kraju odustali od uklanjanja kioska koji je postavljen u centru grada bez ikakve dozvole, a jedan od inspektora kazao je za "Južne vesti" da će naredni put zatražiti asistenciju policije.

Novica Ristić, otac vlasnika kioska Borivoja Ristića, kaže da je ovo drugi po redu kiosk te porodice koji vlasti uklanjanju iz centra grada i tvrdi da ima privremenu dozvolu za tu lokaciju.

Ovo je ključni kiosk od koga živi 20 zaposlenih. Uredno plaćamo poreze i doprinose “dan u dan” od čega i grad ima koristi. Uklanja se verovatno što moj sin, kao sportista, nije želeo nikome da da reket - tvrdi Ristić.

Sa druge strane, gradonačelniik Leskovca Goran Cvetanović ističe da će kiosk morati da bude pomeren sa sporne lokacije i napominje da su nedavno uklonjena još 4 kioska, među njima i kiosk Aleksandra Đurovića, dosadašnjeg koalicionog partnera iz SPS-a, preko puta Tehnološkog fakulteta.

Grad Leskovac je bio previše tolerantan sve vreme. Vlasnik “Bolera” nas je još pre 7 meseci molio da ne diramo kiosk do kraja prošle godine. Nijednog trenutka im nismo pravili nikakav problem, iako smo imali zakonsku obavezu da uklonimo kiosk. Pre desetak dana su dobili rešenje o uklanjanju objekta koji je tu nezakonito postavljen i moraće da bude pomeren - izričit je gradonačelnik.

On je, kako kaže, zapanjen tvrdnjama o navodnom reketu.

Pozivam ga da odmah prijavi reket ako ga je neko reketirao, a ako on ne prijavi, ja ću zatražiti od nadležnih organa da ispitaju njegove tvrdnje - kaže Cvetanović.

Tokom popločavanja trotoara na Bulevaru oslobođenja su u 2014. godini uklonjeni svi kisoci. Na tom mestu i na drugim lokacijama u centru predviđeni su tipski objekti, ali tek kada se uredi ceo prostor.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: