Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:34, 14. 2. 2011.

Radnici tuže „Interlemind“ iz Leskovca

Radnici najavili da će do kraja nedelje podneti tužbu sudu zbog uskraćivanja prava na rad i zbog mobinga. 

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • limar1

    07:52 // 28. 2. 2011.

    Mnogo je lepo ne raditi, tuziti i ziveti od procenta. Magicni trouga predsednik sindikata, advokat, sudije. Kao rezultat toga je isisavanje para iz interLeminda, na legalan nacin i najverovatnije bankrot firme. Njih cetrdesetak koji su clanovi Sasinog sindikata su u stvari najveci zrtveni jarci. Nisu umeli ljudski i dostojanstveno ni da strajkuju, a sad da ih pitate neznaju i zasto su strajkovali. I sutra kad se firma zatvori mister procenat se obezbedio, napravio lepu kucu, obezbedio ograv, a vi zivite u iluzijama da ce da vas primi ne znam ko i ne znam gde.

  • limar1

    12:48 // 23. 3. 2011.

    Iluzije se nastavljaju gospodine Joco.Proslo je vreme u kome su se ispod tezge davali stanovi, pa zbog tih istih stanova dizali strajkovi.Normalno da pozdravljam sindikalnu borbu. Takodje je proslo vreme promene direktora od strane sindikata ili nekakvih odbora. Da ne govorim o falcifikatima, racunima bez pokrica i mnogo drugim stvarima sindikata pre ove privatizacije i za vreme ove privatizacije.Ako je to sindikalna borba onda neka je. Ako je sindikalna borba strajk zbog deset plata ispod minimalca a ne partnerski odnos sa poslodavcem i dogovor onda ste Vi veoma mlad covek sa nekim radikalnim ubedjenjima sindikalne borbe. Raspitate se malo kolika je plata higijenicarki u prosveti dal one imaju minimalac.Ili radnice po komisionima ili...........zar zakon o radu vazi parcijalno.Nego verovatno ste mlad covek. Ideali nisu losa stvar samo su promenjive kategorije.Ako ste i izabrali idejnog vodju zvani Sasa ili Simi ili vec nekog drugog to je ipak vas izbor.I ja znam odlicno da brojim.Ako racunate industriski sindikat kao ogranak samostalnog sindikata onda ste gospodine u pravu.

  • pera

    07:54 // 23. 2. 2011.

    Lepo je traziti svoja prava na sudu. Do sada ,ako niste znali predsednik sindikata g-in Sasa Milenkovic ima oko pedeset parnica sto sindikalno sto sa komsijama, No, pored toga bilo bi lepo da novinar koji je napisao clanak cuje i drugu stranu.

  • joca stosic

    20:28 // 4. 3. 2011.

    Pozdrav za ove vredne radnike koji su pisali ove komentare.Isisavanje para iz interleminda radi vlasnik firme,a ne radnici i limar prvo treba nauciti da broji pa tek onda da kaze koliko ima clanova sasin sindikat.A to zbog cega se strajkovalo pokazuje isplata radnicima koji su primali ispod minimalne cene rada, dok su strajkbrekeri vredno radili ne zeleci da podrze svoje kolege zbog svoje licne koristi.A onaj koji voli da radi ne primajuci licni dohodak kao ova dvojica neka se prijavi kao volonter ili neka se odrekne u korist onih koji su dosli da rade da bi izdrzavali svoju porodicu.Borba sindikata mora biti za radnicka prava a ne za prava poslodavca bilo dogovorom ili tuzbama.DOSTA JE BILO CUTANJA

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: