Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:40, 20. 11. 2023.

| Društvo

Radnici u zatvoru, lekari, pomoćnici javnih izvršitelja - koje pozicije su na jugu dostupne preko “Moje prve plate”

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
lekari
Otvoreno 2.728 pozicija na jugu; ilustracija; foto: Flickr/Hamza Butt

2.728 pozicija na jugu Srbije otvoreno je za mlade koji karijeru žele da započnu preko programa “Moja prva plata”. U Nišu poslodavci nude 1.060 pozicija i traže zdravstvene radnike, recepcionere, advokate, nastavnike engleskog, komercijaliste, grafičke dizajnere, prodavce, bravare, keramičare, električare, stolare, frizere, knjigovođe i druga zanimanja. Kandidati mogu da se prijave do 6. decembra.

U najvećem gradu juga Srbije prijavile su se brojne privatne kompanije, ali i državne firme, poput Doma zdravlja, koji traži lekare, medicinske sestre, laboratorijske, zubne i fizioterapeutske tehničare, pedijatrijske, stomatološke i ginekološko-akušerske sestre, logopeda, radiologa, defektologa i zubara.

KPZ I niški zatvor traži radnike; foto: Vanja KeserKao poslodavac prijavila se i Osnovna škola “Bubanjski heroji”, koja traži psihologa, kao i Kazneno-popravni zavod, gde su otvorene pozicije za savetnika za hraniteljstvo, realizatora tretmana, administrativnog službenika, lekara, medicinskog tehničara, bravara, automehaničara, vodoinstalatera, automehaničara, keramičara, molera, stolara, grafičara i druge.

Prekršajni sud u Nišu će preko “Moje prve plate” zaposliti zapisničara i sudijskog pripravnika, a Viši sud upisničara.

policija Kosta '23. U Aleksincu traže kuvara u MUP-u; Ilustracija; Foto: Aleksandar KostićI u drugim opštinama Nišavskog okruga državne firme traže radnike na devet meseci, koliko će program trajati. U Aleksincu je otvoreno 75 pozicija, a među poslodavcima su Osnovni sud, vrtić “Lane”, Centar za socijalni rad, Apotekarska ustanova i MUP.

15 pozicija otvoreno je u Ražnju, a među poslodavcima je Opštinska uprava. U Svrljigu ima 18 pozicija i, između ostalog, Apotekarska ustanova traži farmaceutskog tehničara. Za 17 mladih ima otvorenih pozicija u Merošini, gde se traže radnici u Opštinskoj upravi, PU “Poletarac” i Domu zdravlja.

U Doljevcu je otvoreno 29 pozicija, među njima one u PU “Lane”, Centru za socijalni rad, Domu zdravlja i RFZO-u. Tek 9 pozicija na raspolaganju imaju mladi u Gadžinom Hanu i sve su u privatnim firmama.

Autobuska stanica Leskovac I leskovačka autobuska stanica traži mlade radnike; ilustracija; foto: B. A.Od većih gradova na jugu, po broju otvorenih pozicija posle Niša sledi Leskovac sa 251 pozicijom. Tu su među prijavljenim poslodavcima javni izvršitelji, OŠ “Bora Stanković” u Vučju, Komunalac, Institut za javno zdravlje, Državno pravobranilaštvo, OŠ “Kosta Stamenković”, Osnovni sud, Narodni muzej, Gradska uprava, Gradska autobuska stanica i drugi.

Od drugih opština Jablaničkog okruga, četiri pozicije otvorene su u Crnoj Travi, 18 u Bojniku, 60 u Vlasotincu, 67 u Lebanu i 11 u Medveđi.

216 radnih mesta za mlade bez radnog iskustva je u Pirotu, a neki od poslodavaca su Gimnazija, Gradska uprava, Viši sud, OŠ “Vuk Karadžić”, Dom zdravlja, Zavod za javno zdravlje i Centar za socijalni rad.

262363021_440745184114577_574209314666559086_n Zapošljavaju i u Gradskoj upravi Pirota; ilustracija; foto: Grad PirotU Babušnici je otvoreno 16 pozicija, u Beloj Palanci 35, a u Dimitrovgradu 29.

U Prokuplju su dostupne 202 pozicije, između ostalog, u Domu učenika srednjih škola, Osnovnom sudu, u PU “Neven”, osnovnim i srednjim školama, Opštoj bolnici, Domu zdravlja, Gradskoj upravi, Okružnom zatvoru, Narodnoj bilioteci, Istorijskom arhivu, Gimnaziji, Domu kulture i kod javnih izvršitelja.

Opsta bolnica Prokuplje foto lj.m. Opšta bolnica Prokuplje traži radnike; ilustracija; foto: Lj. M.Što se tiče drugih opština Topličkog okruga, 32 radna mesta otvorena su u Blacu, 15 u Žitorađi i 68 u Kuršumliji.

180 pozicija ima u Vranju - u Zdravstvenoj ustanovi apoteka Vranje, Osnovnom sudu, Višem sudu, Narodnom univerzitetu, PU “Naše dete”, Vodovodu, Parking servisu, Okružnom zatvoru, Urbanizmu i izgradnji, kod javnih izvršitelja, u Gimnaziji “Bora Stanković”, OŠ “Svetozar Marković”, u Gradskoj upravi, u Pozorištu “Bora Stanković” i u Ekonomsko-trgovinskoj školi.

Osnovni sud Vranje Otvorene pozicije i u vranjskom Osnovnom sudu; ilustracija; foto: M. D.U Pčinjskom okrugu je još 186 pozicija otvoreno u Preševu, 19 u Surdulici, 20 u Trgovištu, 14 u Bosilegradu, 42 u Bujanovcu i 20 u Vladičinom Hanu.

U svim gradovima i opštinama gde su nabrojana javna preduzeća i ustanove, na spiskovima su i privatnici, a sve detaljne informacije i put do prijave nalaze se na zvaničnom sajtu programa “Moja prva plata”.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Бата Рака из Ниш

    11:33 // 20. 11. 2023.

    Е, рад у затвору!
    Идеално за Вучићеву прву плату после тридесетогодишњег политичког штеточинства и џаболебарења...

  • MedTeh

    10:52 // 20. 11. 2023.

    Sta ce Domu zdravlja fizioterapeuti, cuo sam da su ih naprimali njih 10 u zadnje dve nedelje bez ikakvog konkursa bilo cega, samo crpi drzavna jasla. Posle sto je narod kivan. Em ih ima kao mravi em ne zele da rade a plata im samo raste. Stidim se pojedinih kolega a tek rukovodioca....

  • Suzana

    10:00 // 20. 11. 2023.

    Sad pred izbore sve moze.A neznam sto uzimaju decu da nemaju nikakve zakonske obaveze prema njima a onda na kraju kad njihova deca poznanici familija dodju na red primaju se bez uslova konkursa i ostalo BRUKA

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: