Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:56, 20. 4. 2020.

| Društvo

Radnicima Doma u Blacu ponovo uzeti brisevi za novo testiranje na virus korona

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
trbunje
Radnici doma u Trbunju će provesti 14 dana u izolaciji; Foto: Privatna arhiva

Od svih zaposlenih u Domu za ometene u razvoju u selu Trbunje kod Blaca, kako je za Južne vesti potvrdio komandant Kriznog štaba u ovoj opštini Milan Ćurčić, ponovo su tokom jučerašnjeg dana uzeti brisevi kako bi se još jednom uradilo testiranje i otklonila sumnja ko je među njima pozitivan, a ko ne na virus korona. U iščekivanju najnovijih rezultata, radnici kažu da je njih oko 30 izolovano i oni će u ovoj ustanovi provesti narednih 14 dana, zajedno sa oko 60 štićenika.

Nakon što su neki od zaposlenih najpre negodovali kada su stigli rezultati u kojima je potvrđeno da su svi zaposleni, kao i korisnici Doma inficirani virusom, naknadna analiza istih testova je pokazala da je njih 20 inficirano i svi su radnici Doma, dok među korisnicima nije bilo zaraženih.

Zaposlene je obišao i niški epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović, koji je istakao da je situacija pod kontrolom a da će zaposleni, iako su u izolaciji, nastaviti da obavljaju svoj posao u Domu.

Tiodorović tokom dana nije odgovarao na telefonske pozive, pa je ostalo nejasno kako su u istoj zgradi smešteni i inficirani radnici, ali i štićenici, kao i informaciju o tome ko pruža medicinsku pomoć obolelim radnicima.

Mi u ovoj ustanovi posebno pratimo situaciju i važno je da među štićenicima nema obolelih, kao i da će svi radnici koji su bili pozitivni poštovati odluku o karantinu unutar Doma – rekao je ranije Tiodorović.

Radnici su i dalje u panici, a kontradiktorne informacije im dodatno unose nemir i nepoverenje u zvanične izjave nadležnih, iako je prethodnih dana situaciju pokušao da reši i sam ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, koji je posetio Dom.

On je rekao ono što je imao i otišao, a mi smo ostali i dalje bez odgovora. Posebno nas buni činjenica, kako je došlo do greške i kako nadležni tvrde “kontaminacije” testova, ko je zakazao i kako smo mi više od 24 sata proveli zajedno, ne znajući ko je pozitivan, a ko ne – kaže jedan od radnika.

Iako je u početku bilo problema sa hranom, sada je, kažu, to rešeno, a u Domu su izolovani pozitivni i negativni radnici i niko od njih nema simptome i zdravstvene probleme, dok je desetak korisnika i radnika ranije prebačeno za Niš.

Ruska ekipa za dezinfekciju potpuno je dezinfikovala čitav prostor unutar i ispred Doma.

Da je u Blacu bilo propusta, potvrdio je ranije i šef Kriznog staba za Toplički i Nišavski okrug ministar Branislav Nedimović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: